Sport

2013.04.08. 10:22

Bp. Honvéd vs. DVSC-TEVA - A bíró volt a leggyengébb

Farkas Ádám megette Lanzafame alakítását, tizenegyest adott és kiállította a vétlen Nagy Zoltánt.

Farkas Ádám megette Lanzafame alakítását, tizenegyest adott és kiállította a vétlen Nagy Zoltánt.Az Újpesttől elszenvedett meglepő vereséget követően ismét fővárosi gárdával csapott össze a DVSC-TEVA együttese, az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Budapest Honvéd otthonában lépett fel Kondás Elemér alakulata. A hazaiak is 1-0-ás kudarc után készültek a Loki ellen, a Honvédot az MTK verte meg az elmúlt hétvégén.

Sajnos, nem kellett sokat várni az első gólra: az 5. percben Délczeg lőtt kapura, Verpecz csak kiütni tudta a labdát és az érkező Nagy Gergely közelről nem hibázott. Válaszul Nagy Zoltán lőtt távolról, de nem sikerült jól a próbálkozása.

Igyekezett felpörgetni a játékot a DVSC, át is vették az irányítást a vendégek, Coulibalyt egy ízben gyanús körülmények között választották el a labdától a tizenhatoson belül. Nem bosszankodtak sokáig a cívisvárosi szurkolók, ugyanis az első félóra végén egyenlítettek a kedvenceik. Ferenczi adott be a jobb oldalról, a magasra felugró Pölöskey pedig szép mozdulattal fejelt a léc alá. A 40. percben Nagy adta be a labdát, amelyet Coulibaly fordulásból rászúrt, kevéssel ment mellé a lövés. Nem sokkal később Lanzafame tekert a jobb sarok mellé, majd Coulibaly húzta meg újra a bal szélt, középre adott, Czvitkovics egyből kapura lőtt, de lecsorgott a labdája és a menteni igyekvő Ignjatovics a saját kapujába vágta a labdát. Öngól!

A DVSC tehát a szünetig megfordította az állást a Bozsik-stadionban.

Érthetetlen döntés

A második félidőre egyik tréner sem változtatott, vagyis csere nélkül folytatódott a mérkőzés. Visszafogottabban indult a játék, a Honvéd nem talált fogást a Lokin, a piros-fehérek pedig előnyük tudatában óvatosabban fociztak. Ennek ellenére majdnem növelte az előnyét a DVSC, de Czvitkovics éles szögből leadott lövését Kemenes Szabolcs lefülelte. Ezt követően Bódi nyesett kapura egy szabadrúgást, de a Honvéd kapusa ismét résen volt, a másik oldalon pedig Lovric csúsztatott kevéssel mellé.

Negyedórával a vége előtt beütött a krach: Lanzafame feldobta magát a tizenhatoson belül, a játékvezető óriási meglepetésre tizenegyest ítélt és kiállította Nagy Zoltánt! A büntetőt Martínez értékesítette rendkívül higgadtan. Az eset után nem sokkal a tizenegyesgól szerzője kézzel szándékosan elütötte a labdát, már volt egy sárgája, de a másodikat nem kapta meg a kezezésért...

Az utolsó percben Lanzafame lőtt kapufát, majd Martínez durrantott fölé, maradt a döntetlen, a játékvezető pedig majd biztosan elcsodálkozik, ha visszanézi a nála tizenegyest érő szituációt.

HBN-TN


Jegyzőkönyv:

OTP Bank Liga, 22. forduló

Bp. Honvéd - DVSC-TEVA 2-2 (1-2)

Bozsik-stadion, 1500 néző. Vezette: Farkas (Kelemen, Medovarszki)     

Honvéd: Kemenes - Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade, Zsivanovics – Nagy G., Hidi (Bobál 78.), Vécsei, Délczeg (Holender 56.) – Tchami (Martinez 56.), Lanzafame

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros, Máté, Korhut – Bódi, Ramos, Czvitkovics (Sidibe 90.), Ferenczi (Ferenczi 66.) – Pölöskey (Simac 76.), Coulibaly

Gól: 1-0 Nagy G. (5.), 1-1 Pölöskey (34.), 1-2 Ignjatovics (öngól, 44.), 2-2 Martinez (76.)

Sárga lap: Bódi (31.), Máté (39.), Pölöskey (46., Martinez (68.), Zsivanovics (84.), Vécsei (92.)

Kiállítva: Nagy Z. (75.)


Mesterszemmel

Marco Rossi: Elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen sok fiatalt szerepeltettünk a DVSC ellen. Coulibalyval meggyűlt a bajunk, sok teret engedtünk neki. Jó csapat ellen szereztünk egy pontot.

Kondás Elemér: Nem kezdtünk jól, de aztán sikerült megfordítanunk a meccset. Fontos lett volna a három pont, de csak egyet tudtunk szerezni. A tizenegyest majd vissza kell néznünk.



Az OTP Bank Liga 22. fordulójában Kispestre látogattak a piros-fehérek vasárnap délután. A mérkőzésről élőben közvetítettünk 16.30-tól a Hajdú Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!