Sport

2019.04.09. 09:13

Világbajnok a női kardcsapat

Debrecen - Történelmi sikert ért el a Battai Sugár Katinka, Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza összetételű női kardcsapat. Világbajnokságon korábban még sohasem nyert a női válogatott.

Debrecen - Történelmi sikert ért el a Battai Sugár Katinka, Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza összetételű női kardcsapat. Világbajnokságon korábban még sohasem nyert a női válogatott.

A debreceni kardtündér, Battai Sugár Katinka aranybetűkkel véste fel a nevét a magyar vívósport lapjaira. Első ízben nyert ugyanis a magyar női kardválogatott világbajnoki címet – olvasható az Interfencing DSC közleményében. Az Interfencing DSC 15 éves vívója a két egyéni versenynap után hétfőn felért a korosztályos vívósport csúcsára. A magyarok először Grúziát, majd Törökországot legyőzve, az orosz és az amerikai válogatottat verve jutott az esti döntőbe. Itt egy nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzésen 45-43 arányban Németország legyőzésével az aranyérmet is megszerezték a lányok.

Battai Sugár a döntő után fáradtan nyilatkozott:

Amennyire elfáradtam, annyira vagyok boldog. Nagyon! Junior világbajnok lettem, fantasztikus csapattársakkal. Amit lehetett, próbáltam kivívni magamból…”

Dávid László a versenyző edzője is boldog volt: „Gratulálok Suginak a csodaszép eredményhez! Mindent kiadott magából, hiszen három napon keresztül folyamatosan páston volt. A világbajnoki döntőben megmutatta, hogy mekkora szíve van, utolsó leheletéig harcolt a társaiért. Nagy nap ez a debreceni sporttörténelemben. Vidéki bázisról nem könnyű ugyanis a nemzetközi elitbe lépni, a junior világbajnokság megnyerésével márpedig oda kerültünk. Mindenkinek köszönöm, aki segítette a munkánkat, azoknak pedig külön köszönöm, akik nem hittek bennünk. Remélem minden debreceni vívó együtt tud örülni velünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!