Érdemes készülni: jön a Real Madrid!

Akt.:
Érdemes készülni: jön a Real Madrid!
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Real Team Családi Napon a madridi sztárok a debreceni legendákkal mérkőznek meg.


Nem aprózzák el a szervezők a május 30-án, a Nagyerdei Stadionban megrendezendő Real Team Családi Napot, hiszen a biztosan Debrecenbe érkező Fernando Morientes, Buyo, Contreras, Amavisca, Martin Vazquez, Solari és Fernando mellett olyan világsztárokkal is tárgyalnak a cívisvárosi vizitről, mint Clarence Seedorf, Claude Makélélé, illetve Emilio Butragueno. Mint ismert, a DVSC éppen tíz esztendeje nyerte meg története első bajnoki címét, ebből az alkalomból csaphatnak össze az akkori gárda tagjai a Real Madrid Legends csapatával.

Vigyék hírét Debrecennek

– Egy Magyarországon is működő spanyol sportszergyártó cég képviseletében dolgozó Szendrei József, az egykori kiváló válogatott kapus és Varga Zsolt, a Flamingo KLC vezetője vetették fel: mi lenne, ha idehoznánk a Real Madridot? Közelebbről is megvizsgáltuk a lehetőségeket, és az ő kapcsolataik révén jöhetett létre a királyi gárda debreceni vendégszereplése. Mondanom sem kell, hihetetlen munkát igényel egy ilyen kaliberű együttes látogatását megszervezni, most érezzük csak igazán, hogy emellett most semmire sincs időnk. Maximális odafigyelést igényel a szervezés, hiszen világsztárok érkeznek a cívisvárosba, egy világhírű klub képviseletében. Egyébként az ő hozzáállásuk is példaértékű, a mi kis városunkban való fellépésért például hajnal háromkor felkelnek, hogy időben landolhasson a különgépük Magyarországon – árulta el portálunknak Debreceni Péter főszervező.

Az „ex jugadores del Real Madridnak” is hívott csapat a debreceni földet érést követően egy zárt körű ebéden vesz részt a polgármester társaságában, de időt szakítanak a főtéren esedékes fotózásra is, ahogyan a Munkácsy-trilógia megtekintésére is a Déri Múzeumban. – Az is volt a célunk, hogy ezek a sztárok megismerkedjenek a város nevezetességeivel és hírünket vigyék a nagyvilágba – mondta Debreceni, hozzátéve, a félnapos eseményen (14 órakor nyitnak a stadion kapui) a családok minden tagja számára szerveztek megfelelő programot. Ugyanitt azt is megjegyezte: a szombati napra nincs szurkolói regisztráció, azaz nagyon bízik benne, hogy a Loki ultrái is kijönnek szurkolni és megmutatják, milyen hangulatot képesek teremteni.

Jegyakciók

A nap fénypontjára 18 órakor kerül sor, ekkor veszi kezdetét a Real Madrid Legends–DVSC All Stars találkozó, a realos sztárokkal a Sándor Tamás, Böőr Zoltán, Dombi Tibor fémjelezte alakulat csap össze.

– Nagyon kedvesek voltak a lokista srácok, megköszönték, hogy gondoltunk rájuk a tíz esztendős évforduló kapcsán – mondta a főszervező. – Biztos, hogy nagyon várják a mérkőzést, hiszen nekik a labdarúgás az életük, s most olyan nevek ellen szerepelhetnek, akik annak idején talán példaképül szolgáltak a számukra. S mindezt a csodálatos Nagyerdei Stadionban tehetik meg. Annyit még elárulhatok, hogy a lelátókon a magyar politikai és üzleti elit képviselői is ott lesznek, ahogyan a futballvezetésből is nagyon sokan kíváncsiak a gálára. Szépen fogynak a belépőjegyek, de vannak még gazdára váró tikettek. Az utolsó hétre várjuk a nagyobb rohamot, mindenki igyekezzen, hogy a legjobb helyek egyikéről nézhesse meg a meccset, mert nyilván azok fogynak el a leghamarabb. Mostantól akciókkal is igyekszünk kedvezni az embereknek, a VIP- és VIP Exclusive-belépők péntektől féláron, illetve nagy kedvezménnyel kaphatók, de a minimum 10 fős csoportoknak is jutányos bejutási lehetőséget biztosítunk, jelentkezni az info@realteam.hu címen lehet. Az a célunk, hogy adjunk valamit a városnak, a családoknak és a futballszeretőknek, úgy vélem, nagyon magas színvonalú eseményre várjuk a nézőket – fogalmazott Debreceni Péter.

A Családi Nappal és a Real Madrid érkezésével kapcsolatban minden információ megtalálható a www.realteam.hu honlapon.

– Tamás Nándor –


Színes programkavalkád

A Real Team Családi Napon délután háromkor a DVSC 10 évvel ezelőtti, felejthetetlen pillanataiból összevágott filmet vetítenek le a nagyérdeműnek, majd gyerekfoci zajlik a gyepen. 16 órától következik a „Magyar Hírességek-Debreceni Ikonok” gálameccs, előbbi gárdában ott lesz többek között Rakonczai Imre, Majka, Curtis, a friss Magya Kupa-győztes Busai Attila és Vincze Ottó, aki 1995-ben az FTC tagjaként BL-meccsen játszott néhány madridi sztár ellen. A hazai ikonok közt pedig pályára lép Kondás Elemér, Supka Attila, Szélesi Zoltán, Szebeni István, illetve Siklósi Csaba is.A legkisebbeket a Nagyerdei Stadion déli részén kialakított gyerekközpont színes programokkal várja, ami a családi szektorba váltott belépőkkel ingyen látogathatók egész nap. A foci iránt pedig esetleg kevésbé fogékony hölgyek Dér Heni, Majka és Curtis, Gáspár Laci valamint koncertjén szórakozhatnak.

Király Kupa

A Real-Loki meccs után sem ér véget a dzsembori, a stadion északi rendezvényterében felállított kivetítőn 21.30-tól megtekinthető lesz az FC Barcelona-Athletic Bilbao spanyol Király Kupa-fináléja, amit egy divatbemutatóval spékelnek meg a szervezők.