Helyi közélet

2014.06.19. 15:46

A kölcsön harmadával törlesztett hónapokon át

Nyírábrány – Uzsora-bűncselekmény bűntett megalapozott gyanújával folyik nyomozás egy negyvenes éveiben járó nyírábrányi házaspárral szemben – tájékoztatott csütörtökön Plásztán-Kopcsa Kamilla.

Nyírábrány – Uzsora-bűncselekmény bűntett megalapozott gyanújával folyik nyomozás egy negyvenes éveiben járó nyírábrányi házaspárral szemben – tájékoztatott csütörtökön Plásztán-Kopcsa Kamilla. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: adataik szerint a két gyanúsított 2013 májusában pénzt adott kölcsön egy nyírábrányi lakosnak, majd szorult helyzetét kihasználva közölték vele, hogy az összeg egyharmadát több éven át havonta meg kell fizetnie nekik. Annak ellenére, hogy a sértett hónapokon át törlesztette a kölcsönt az említett „részlettel”, a terheltek még több pénzt követeltek tőle. Majd munkát adtak neki, ám az elvégzett munkáért nem fizettek.

Az eset hétfőn jutott a rendőrök tudomására; az adatgyűjtés és a tanúkutatás eredményeként R. Istvánt és R. Istvánnét elfogták és a gyanúsítotti kihallgatást követően a házaspár őrizetbe került. A Debreceni Járásbíróság csütörtökön már az előzetes letartóztatásukat is elrendelte.

HBN


Nyírábrány - Uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két nyírábrányi lakossal szemben a Vámospércsi Rendőrőrs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában