Elvették az alvó utas telefonját

Debrecen, Hajdúhadház – A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást az ellen a két hajdúhadházi lakos ellen, akik a megalapozott gyanú szerint a vonaton elvették egy alvó utas egyik mobiltelefonját.


Kifosztás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 22 éves K. Sándor és 15 éves társa ellen.

2015. június 7-én 9 óra körül a Budapest felől Nyíregyháza irányába közlekedő személyvonaton utazott egy 31 éves férfi, aki útközben elaludt. Amikor a vonat Debrecenben megállt, odalépett a két fiatalember a sértetthez és a nadrágja zsebéből kivettek két mobiltelefont. A férfi hirtelen felébredt és telefonkészüléke után nyúlt, hogy azt visszaszerezze. K. Sándor ekkor elengedte a telefont, majd társával elmenekültek. A sértett a két gyanúsított után szaladt, akik közül a 22 éves fiú megállt, szembefordult a férfival és ellökte őt, majd 15 éves társával együtt a vonatról leszállt.

A nyíregyházi férfi az esetről tájékoztatta az egyik vasutast. A kapott személyleírás alapján a Nagyállomáson dolgozó biztonsági őrök észrevették a két tettest, akiket visszatartottak és értesítették a rendőrséget. A rendőrök a 22 éves K. Sándort és 15 éves társát elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a hajdúhadházi lakosokat, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a két terheltet és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra a Debreceni Járásbíróság 2015. június 9-én elrendelt.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészség részére.

– police.hu –