Helyi közélet

2015.02.09. 11:10

10 kötelező viselet hölgyeknek 2015 tavaszára

Debrecen - Még kopog a jég és ropog a hó a talpunk alatt, de akárhogy is nézzük, lassan nyakunkon a tavasz. A hölgyeknek ideje elgondolkodni, hogy mik azok az alapvető ruhadarabok és kiegészítők, amelyekre szükségük lesz azután, hogy végre lekerül róluk a nagykabát. Összeállításunkban ehhez nyújtunk némi segítséget. Íme, a kötelező darabok tavaszra!<strong>

Debrecen - Még kopog a jég és ropog a hó a talpunk alatt, de akárhogy is nézzük, lassan nyakunkon a tavasz. A hölgyeknek ideje elgondolkodni, hogy mik azok az alapvető ruhadarabok és kiegészítők, amelyekre szükségük lesz azután, hogy végre lekerül róluk a nagykabát. Összeállításunkban ehhez nyújtunk némi segítséget. Íme, a kötelező darabok tavaszra!

1. Az örökzöld chiffon blúz

Már évtizedek óta népszerű, ami nem csoda, hiszen kényelmes viselet és számtalan módját kínálja a csinos, elegáns megjelenésnek. Hordhatjuk nadrággal, (akár betűrve, akár simán), de szoknyával is remekül mutat.

2. Balerina cipő

Ami aztán lehet csipkés, egyszínű, mintás, masnis, csillogó, hegyes orrú, kerek orrú... egészen biztos, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt. (Persze nem árt hozzá egy talpbetét, de tapasztalt nőtársainknak ezt talán már mondanunk sem kell.)

3. A rövid dzseki

A repertoár ezesetben is igen széles. Ha a (mű)bőrre esküszünk, még az eső ellen is védelmet nyújthat, de farmer változata is népszerű. Vagányabb, mintsem elegáns megjelenést nyújt, a hétköznapokra elsőosztályú viselet. Ne féljünk a féloldalas cipzártól és a sokzsebes megoldásoktól sem.

4. Leggings

Az elsőszámú szabály, hogy olyan ruhadarabokkal párosítsuk, ami takarja a feneket! A leggings nem arra lett kitalálva, hogy helyettesítse a nadrágot. Egy hosszabb blúzzal, pulóverrel, de akár ruhával is vidám kiegészítő lehet, főleg, ha bevállalósabbak vagyunk és kicsit élénkebb színt választunk. A mintákkal mindenesetre óvatosan, a világos színeket és a pöttyöket elsősorban vékonyabb testalkatú hölgyeknek ajánljuk.

5. A virágmintás kendő

Nem lehet megunni. Ha összeállításunk kicsit szürkébbre, egyszerűbbre sikerült, egy ilyen kendővel garantáltan feldobhatjuk. Tele vannak a ruhaboltok polcai nagyszerű darabokkal és igazán nem kell mélyre nyúlnunk a pénztárcánkban, érdemes többfélét beszereznünk.

6. Kardigán

Amint eltűnnek a mínuszok, elő lehet túrni a vékonyabb kardigánokat. Itt sem elkerülendő a virágminta, de akár hossz alapján is variálhatjuk őket, a combközépig érő darabok például jól mutatnak leggingsszel.

7. Kertésznadrág

Ha szereted a feltűnést, ezt ne hagyd ki! Idén tavasszal meglepően sok üzlet polcain jelen lesznek a kertésznadrágok. A szűkszárú, passzosabb szabásúak egy csinos pulóverrel párosítva igen nőies külsőt kölcsönöznek, egy jól szabott darabra csak a rosszmájúak mondhatják, hogy "tanyasi külsőt" kölcsönöz.

8. Szűkszárú mintás nadrágok

Őket sem kell bemutatni. Millió színű és mintájú változatuk létezik. Ezesetben is aranyszabály, hogy óvatosan kell választanunk, hiszen míg a sötétebb darabok slankítanak, addig az aprómintás, világos textil hajlamos az ellenkező irányba torzítani megjelenésünket.

9. Vállatlan felső

Ez is valami olyasmi, amit egy évtizedre elfelejtett a divattársadalom, de idén ismét előkerül. A csinos vállú hölgyeknek remekül állhatnak ezek a darabok. Egy jótanács: a szilikonpántokat felejtsük el, vége már a 2000-es évek elejének, hordjuk inkább pánt nélküli melltartóval.

10. Rövid póló

Számtalan magas derekú nadrág, szoknya található a divatlapok hasábjain és a boltokban. Ha már megvesszük őket, ne takarjuk el pont a lényeget, válasszunk hozzájuk egy rövidebb szabású felsőt! Kicsit 90-es évek, de talán ez volt a divattörténet eme sötét időszakának egyik legkreatívabb találmánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában