Helyi közélet

2008.04.04. 10:06

Debrecenben nem drágul a gáz

<p>Debrecen – A debrecenieknek nem kell többet fizetniük április 1-jétől a távhőért, bár a gazdasági tárca szóvivője, Ábrahám Gergely februárban bejelentette, hogy a negyedév végén 5,8 százalékkal emelkednek a lakossági gázárak.</p>

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt-től. kérdésünkre a következő választ küldték: nem érvényesítik áraikban az emelést, mert úgy tájékoztatta őket az E-On Energiatermelő Kft., hogy a beszállítói hőárak változatlansága miatt nem kívánnak emelni a lakossági gázárakon, így a hőszolgáltató sem teszi.

 

Hogyan spóroljunk a gázzal: VIDEÓKKAL!

 







Eddig 1,7 millióan kértek gázár-támogatást

Eddig több mint 1,7 millióan igényeltek gázár-támogatást erre az évre, és 32 ezer igénylő kivételével mindenki meg is kapta a hozzájárulást.

Vizsgálják a gázár-támogatási igények jogosságát

Az APEH és a Magyar Államkincstár közösen ellenőrzi a lakossági gázár-támogatások igénylésének jogosságát.

Megáll a gázár a határon?

Április elsejétől nem lesz gázáremelés - tudta meg a Népszabadság.

Az egyre magasabb nemzetközi energiaárak és a forint gyengülése miatt a Magyar Energia Hivatal szakértői javaslata 13 százalékos drágítást tartalmazott, de úgy tűnik: ezt most nem érvényesíti a lakossági tarifában a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában