Helyi közélet

2008.06.25. 10:51

Idegen szavak, új helyen

<p>Debrecen – A Tisza István Kollégiumban folytatja működését az idegen nyelvi szakcsoport, amely meghatározó szerepet tölt be az egyetem nyelvi képzésében. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/idegen-nyelv/cn/boon-news-fabiangy-20080625-103651"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> Közlemény</B></A> [.pdf – 54 KB]</p>

A tantermeket és irodákat június 25-én, szerdán 13 órakor adták át az Egyetem sgt. 13. alatti kollégiumban.

A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok (DE TEK) Idegennyelvi Szakcsoportja azzal a céllal jött létre, hogy javítsa a hét karból álló centrumban a nyelvoktatás hatékonyságát. A szakcsoport eddig a Komlóssy utcán, az Idegen Nyelvi Központban működött, ám az egyetem DExam nyelvvizsgaközpontjának kialakítása után célszerűvé vált egy önálló, nagyobb területű oktatóközpont kialakítása, amelyre a Tisza István Kollégiumban kínálkozott lehetőség. Így ezután a TEK legtöbb karának összes nyelvóráit ott fogják megtartani – tudatja a DE TEK elnöki hivatala.

A TEK Idegen Nyelvi Szakcsoportjának költözése közel 10 ezer hallgatót érint, elsősorban a Bölcsészettudományi, Természettudományi és Technológiai, Informatikai és Zeneművészeti Karok nappali tagozatos diákjait. A TEK új, Egyetem sugárúti központjában 20 tanár továbbra is az angol, német, francia, orosz, latin, olasz és spanyol nyelveket oktatja, a hallgatók igénye és nyelvismerete alapján pedig különböző szintű nyelvi kurzusokat indítanak – ismerteti a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában