Helyi közélet

2017.07.03. 12:05

Elfogódás

<em>A Budapest Parádé szivárványszín esernyői alatt az egyenlőség mellett lépnek fel a napokban. Lesz dolguk: az azonos nemű párok házasságkötését a magyarok közel harmada támogatja, míg 56 százaléka ellenzi.</em> Barak Beáta írása.

A Budapest Parádé szivárványszín esernyői alatt az egyenlőség mellett lépnek fel a napokban. Lesz dolguk: az azonos nemű párok házasságkötését a magyarok közel harmada támogatja, míg 56 százaléka ellenzi. Barak Beáta írása.

Talán nagyobb baj ettől az, hogy egy fővárosi kutatás válaszadói szerint, ma Magyarországon a tolerancia hiánya leginkább a politikai különbözőségekben nyilvánul meg, s az eredményekből kiderül, a válaszadók nagy része gondolja úgy, hogy az emberek egymás iránt mutatott toleranciája kimondottan alacsony, ami eléggé elszomorító adat – írják.

A Parádé programjában is sok azért a megfontolandó, ugyanis mostanság a politikusok személyes preferenciái határozzák meg, hogy mely közösségek számítanak családnak és melyek nem. Valóban a szeretet és a kölcsönös tisztelet kellene, hogy az alap legyen, de mi ehhez még nagyon kevesek vagyunk. Hogy miért? Bár látszólag nagy port vert fel a Szabó Zsófi-interjú, amelyből kiderül, hogy bizony Szabó Gyula színművész felesége szóvá tette a lánya esküvője előtt, hogy a magyar-roma vegyes házasságból vajon milyen színű unokái lesznek? Szerintem ezen a kérdésen, itt, ma, se roma se magyar édesanya nem csodálkozik. Esetleg azon, hogy szavai a pletykamagazinba kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában