Előny a Debrecennél

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A Debreceni HK juniorjai hosszabbításban győzték le az Újpestet.

Nagy várakozás előzte meg a DHK-UTE bronzéremért folyó küzdelmét. A hazai drukkereket az izgatta a legfőképpen, hogy a vendég fővárosiaknak melyik mérkőzés lesz a fontosabb, a MOL Ligában az FTC-UTE, amely már tét nélkül zajlott vagy a junior bronzért zajló DHK-UTE. Mint kiderült, a debreceni találkozót látták előrébb valónak a lilák, így több Mol Ligás játékosuk is megjelent a Debreceni Jégcsarnokban.

A találkozó ennek megfelelően indult, az UTE veszélyesebb támadásokat vezetett, ám mégis a DHK szerzett vezetést a semmiből, majd előnyüket duplázni is tudták Könczeiék. Ekkor úgy tűnt, sima mérkőzés kerekedik ki, de a fővárosiak összeszedték magukat és gyorsan szépítettek, majd egyenlítettek is. Az első játékrész végén 2-2-es döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második harmadban újra a hazaiak szereztek előnyt, amit a vendégek újfent egalizáltak. A befejező játékrészben nem eset! t gól, így következhetett a hirtelen halál.

Fortuna a DHK mellé állt, és Könczei jóvoltából itthon tartotta a debreceni társaság a nagyon értékes győzelmet. A két győzelemig tartó párharc folytatását így előnnyel várhatja a DHK. A küzdelem szerdán este a fővárosban el is dőlhet, amennyiben Scseglov mester csapata itt is legyőzi riválisát. Egy esetleges UTE győzelem esetén, pénteken Debrecenben dőlhet el a bronzérem sorsa.

HBN-PZ


Tények
Debreceni HK-UTE 4:3 (2:2, 1:1, 0:0, 1:0) – h.u.

A DHK gólszerzői: Okos Cs. (Kuriljuk A., Godó D.), Csíki Z. (Okos Cs., Kömczei Á.), Godó D. (Könczei Á., Balázs Zs.), Könczei Á. (Balázs Zs.).


Címkék: , , ,


Sporthírek