Helyi közélet

2015.06.17. 12:17

Nagyot spórolhat Böszörmény az új gázcsoporttal

Hajdúböszörmény - <em>Az intézmények önálló energiavásárlóként történő megjelenése a piacon veszélyes, gyenge alkupozíciót kínáló megoldás. Csak együttesen, közbeszerzési tömörülésbe tagozódva van esélyük valódi alkupozíció, partneri viszony kialakítására.

Hajdúböszörmény - Az intézmények önálló energiavásárlóként történő megjelenése a piacon veszélyes, gyenge alkupozíciót kínáló megoldás. Csak együttesen, közbeszerzési tömörülésbe tagozódva van esélyük valódi alkupozíció, partneri viszony kialakítására.

Ezzel nemcsak úgynevezett árvezérlő funkció kiharcolása, hanem jelentős árelőny is realizálható – mondta Kiss Attila polgármester a sajtótájékoztatón, s egyúttal bejelentette, hogy idén tavasszal Jászberény önkormányzata gesztorságával egy 28 településből álló gázbeszerzési csoport állt fel, amely az elektronikus árlejtéses közbeszerzési eljárás során jelentős árengedményt tudott kiharcolni.

– Városunk intézményei összesen több mint 20 fogyasztási hellyel csatlakoztak a 2015. július 1. és 2017. október 1. időszakra vonatkozó gázbeszerzéshez. A korábbi fogyasztási adatok alapján, és a várható mennyiséggel számolva mintegy bruttó 50 millió forint, a korábbi költségekhez viszonyítva pedig közel 21 százalék megtakarítás érhető el Hajdúböszörményben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában