Elkezdődött a „lincselős” per

Akt.:
A vádlottak fenntartották korábbi vallomásukat
A vádlottak fenntartották korábbi vallomásukat - © Fotó: Archív
Berettyóújfalu – Mégsem vonható egyenes párhuzam Olaszliszkával, mert többen fékezték is az agressziót.

A vádirat ismertetésével megkezdődött a Berettyóújfalui Járási Bíróságon annak a három férfinak a büntetőpere, akik tavaly Pocsajban súlyosan bántalmaztak egy autóst, miután kocsijának hajtott egy gyermek a kerékpárjával. A rokonok kis híján meglincselték a vétlen gépjárművezetőt.

„Megdöglesz!”

Az ügyészség vádirata szerint 2013 júniusában nagyszámú vendégsereg gyűlt össze születésnap ünnepelésére. A harmadrendű vádlott, Gy. Zoltán 6 éves, hallássérült unokája kint kerékpározott egy fék nélküli járművel. A gyerek nem vette észre a közeledő kocsit és a sofőr sem őt, ugyanis a baleset helyszínének bizonyuló meredek útszakaszra a bokrok miatt nem lehetett rálátni. Bár az autós félrekapta a kormányt, a kisfiú nekicsapódott gépkocsinak, és eszméletét vesztette.

A rokonok – közöttük a vádlottak – a történteket észlelve kiabálni kezdtek a sértettel, „megölünk”, hangzott el többek szájából. A családtagok körbevették a sértettet, Gy. Tibor ököllel arcon ütötte és L. Gábortól is kapott kettőt-hármat. A jelenlévők közül valaki kirúgta a sértett lábát, földre került, de fel tudott állni.

Valaki azonban az autós védelmére kelt…

HBN

A cikk folytatása a Hajdú-bihari Napló szombati számában, vagy a naplo.hu-n olvasható