Életstílus

2017.09.02. 17:56

Óvjuk gyermekeink szemeit, látását!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Minden szülő számára a legnagyobb kincs gyermeke egészsége. Vajon kiterjed-e mindenre a gondoskodásunk?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Minden szülő számára a legnagyobb kincs gyermeke egészsége. Vajon kiterjed-e mindenre a gondoskodásunk?

A gyerekek első szemészeti szűrővizsgálata 3 éves korig javasolt. Ha a családban magas fokú rövidlátás vagy távollátás ismeretes, illetve előfordult cukorbetegség vagy öröklődő szembetegség, fokozottan ajánlott a szemészeti szakvizsgálat.

Az első néhány év a látás kialakulásában meghatározó időszak, így a szülőkre nagy felelősség hárul gyermekük jövőjének biztosításával. Az időben felismert fénytörési hibák sok esetben jól kezelhetőek, így elkerülhető a felnőttkori szemüvegviselés.

Első a biztonság

Gyermekeink számára kiemelten fontos a biztonság, ezért számukra kizárólag a polikarbonát alapanyagból készülő (Airwear) biztonságos szemüveglencséket ajánljuk, hiszen maximálisan ellenállóak és ultra könnyűek. Az Airwear szemüveglencsék biztonságos alapanyagból készülnek, 12-szer jobban ellenállnak az ütéseknek, 30 százalékkal könnyebbek és vékonyabbak, mint az alap műanyag lencsék, így az egész nap folyamán kényelmesen viselhetők, miközben kitűnő látásélességet biztosítanak. A lencsék gyártása csökkentett vízfelhasználással és a hulladékanyagok újrahasznosításával történik, 100% UV sugárzás elleni védelemmel vannak ellátva, minden receptérték esetén rendelhető és minden keretbe javasoljuk, különösen damilos és fúrt keretek esetén.

Gyermekeink nap mint nap ki vannak téve az UV sugárzás káros hatásainak, ráadásul a kutatási eredmények azt mutatják, hogy az UV sugárzás 40 százaléka nem napos időben ér bennünket.

Káros ibolya-kék fény

A gyermekek szeme rendkívül érzékeny, különösen az UVA és UVB sugárzás káros hatásaira, melyek szürke hályogot és más szembetegségeket okozhatnak, ezáltal rontva a látás minőségét. Időjárástól függetlenül (napsütéses vagy felhős időben, esőben vagy hóban) az UV sugárzás és az ibolya-kék fény káros a szemünk egészségére. Bármilyen helyiségben is vagyunk, az ibolya-kék fénynek káros hatása van szemünkre. Az ibolya-kék fény a LED lámpák és a fluoreszkáló fényforrások fényének alkotóeleme, melyet a legtöbb modern készülék kijelzője (számítógép, táblagép, okostelefon stb.) kibocsát magából.

A megelőzés jelenti napjainkban az első védelmi vonalat a világszerte problémákat okozó időskori makuladegeneráció és szürke hályog megbetegedések ellen. Ezek a betegségek jelenleg több mint 350 millió embert érintenek és számuk az elkövetkező 30 évben megduplázódhat a népesség elöregedése következtében.

A gyermeknek tetsző legyen

Természetesen mindazon túl, hogy a szemüveg legfőbb funkciója a megfelelő látásélmény biztosítása és az, hogy biztonságos legyen a gyermeke számára, nem szabad megfeledkeznünk az esztétikai szempontokról sem.

Fontos, hogy a szemüveg könnyű, vékony és esztétikus legyen, hiszen akkor a gyermek szívesen viseli azt és jól érzi magát benne.

Az Okula Optikai szaküzletekben részletes információt kaphatnak a fent leírtakról, és természetesen a szűrővizsgálatot is elvégzik a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az üzletek címeit és elérhetőségeit megtalálják a Napló Hűség Kártya elfogadóhelyek között a mai újság 4.-5 .oldalán.

HBN


[related-post post_id="3493407"]

[related-post post_id="3358610"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!