Életstílus

2017.07.09. 16:53

"A biciklizés lényegesen olcsóbb, mint a helyi tömegközlekedés"

Debrecen - Ki milyen gyakran kerékpározik? Települések között is biciklire ül? Arra voltunk kíváncsiak, mennyit bicikliznek a debreceniek.

Debrecen - Ki milyen gyakran kerékpározik? Települések között is biciklire ül? Arra voltunk kíváncsiak, mennyit bicikliznek a debreceniek.

– Minden nap kerékpározom, a Nagyállomástól a Simon László utcáig, mert ott dolgozom, de van, hogy települések között is használom a biciklit – válaszolta Rácz Krisztián.

Rácz Krisztián

– Napi 15-20 kilométert biciklizem, települések között leggyakrabban a Debrecen-Mikepércs, Debrecen-Sáránd távolságokat szoktam megtenni, néha nagyobb távokat is; volt olyan, hogy kitekertünk Tokajba – mondta el Kálucz Miklós.

Kálucz Miklós

Tarjánné Nagy Orsolya szintén mindennap használja a biciklit, ezzel jut el a munkahelyére, települések között még nem ezzel közlekedik, de a jövőben ez is terveiben van.

Tarjánné Nagy Orsolya

– Nyáron használom sűrűbben, minden nap munkába járáshoz, 15 kilométert megteszek oda-vissza – felelte Holb Gergő.

Holb Gergő

Sóvágó Barna is hétfőtől péntekig kerékpárral jut el a munkahelyére, napi húsz kilométert megtéve csak a városban használja ezt az eszközt.

Sóvágó Barna

– A biciklizés lényegesen olcsóbb, mint a helyi tömegközlekedés, ahol három euró a vonaljegy. Nyáron és télen is ezt használom, csak télen lecserélem a cipőt hótaposóra – tudtuk meg Molnár-Varga Andrástól, aki külföldön tanul és dolgozik.

Molnár-Varga András

Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!