Életstílus

2017.06.30. 16:55

Négy szakaszból áll egy hosszú kapcsolat, ha a másodikon átléptek, talán már nincs baj…

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy hosszútávú kapcsolatot tényleg tartóssá és boldoggá tenni nem egyszerű feladat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy hosszútávú kapcsolatot tényleg tartóssá és boldoggá tenni nem egyszerű feladat.

Ahogy telnek-múlnak az évek, átalakulnak az érzelmek, felüti a fejét milliónyi probléma. Négy nagy szakaszt különíthetünk el egy valóban hosszú kapcsolat során, és igazából ha a másodikon sikerül átlendülni, nagy baj nem történhet – gyűjtötte össze a bien.hu.

Rózsaszín köd

Ez az időszak a pillangókról, libabőrről, a huszonnégy órás álmodozásról szól, amikor folyamatosan egymással szeretnétek lenni. Nincs olyan reggel, amikor nem hatalmas mosollyal az arcodon ébredsz, semmi sem tudja elrontani a kedved, és alig bírsz elaludni – de csak mert folyamatosan ő jár a fejedben.

A felébredés

Mindegy milyen hosszú időt töltöttetek az első fázisban, visszatekintve ez sajnos mindig túl rövidnek tűnik. Előbb-utóbb ugyanis beköszönt a valóság, egy veszekedés vagy sértő kijelentés formájában, és azon kapod magad, hogy a barátnődhöz fordulsz tanácsért.

Először látod a párodat a varázslatos felhő és a tökéletesség nélkül, amivel felruháztad őt – hiszen valójában mindenkinek vannak hibái. És akkor felmerül benned a kérdés: vajon tényleg ő az igazi? Ez az a pont, ahol a legtöbb kapcsolat elbukik, hiszen megjelennek a kételyek, és hirtelen nem is vagytok olyan biztosak abban, hogy összeilletek. Ha pedig mégis, elég erősek vagytok ahhoz, hogy továbblendüljetek?

Alázat egymás iránt

Ha sikerül továbblépnetek a valóság és bizonytalanság időszakából, egy dolog biztos: sokkal jobban megismeritek és megértitek egymást. Most már tisztában vagy azzal, mit szeret a párod, milyen véleménye van a fontosabb témákról, és azzal is, hogy mit érez irántad valójában. Tudod, hogy mindig számíthatsz rá. Noha az első fázisban érzett izgalom elmúlik, ennek helyét átveszi valami sokkal komolyabb, mélyebb érzés: az egymás iránti megbecsülés és bizalom. Együtt fejlődtök, és megtanuljátok saját magatok elé helyezni a másik fél vágyait.

Újrafelfedezés

Erre a pontra csak azok a párkapcsolatok jutnak el, amelyek tényleg erős, megingathatatlan alapokkal rendelkeznek. Ilyenkor már biztosak vagytok abban, hogy megtaláltátok az igaz, örökké tartó szerelmet, amit sajnos csak néhány ember elég szerencsés megtapasztalni. Kívül-belül ismeritek egymás jó és rossz szokásait, mégsem aludt ki bennetek az a bizonyos szikra. És ami a legfontosabb: most már el sem tudnátok képzelni a jövőtöket egymás társasága nélkül!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!