Életstílus

2016.12.27. 16:12

Egy egyszerű trükk, amivel megtudhatja, jól áll-e önnek a rövid haj

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindössze egy vonalzóra és egy ceruzára van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, milyen frizura előnyös az arcához.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindössze egy vonalzóra és egy ceruzára van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, milyen frizura előnyös az arcához.

Élete során legalább egyszer minden nő felteszi magának a kérdést: "Vajon, jól állna a rövid haj?" Sokan félnek megválni a hosszú tincseiktől, mert attól tartanak, a rövid frizura nem fog nekik jól állni, a vágás után pedig hosszú hónapokat kell arra várni, hogy a haj ismét visszanyerje hosszát. Megosztunk egy trükköt, amivel egy pillanat alatt kiderül, előnyös-e a rövid haj.

A varázsszó a 2,25 szabálya. Ez a módszer a legendás angol stylist, John Frieda nevéhez fűződik, aki rájött arra, hogy egy közönséges vonalzó és egy ceruza segítségével megmondható, hogy valaki arcához milyen hosszúságú haj illik. Mégpedig a következőképp:

1. A ceruzát tegye közvetlenül az álla alá, a vonalzót pedig a füléhez úgy, hogy az 90 fokos szöget zárjon be.

2. Mérje meg a távolságot a metszésponttól a fülcimpájáig. Ha ez a távolság nagyobb, mint 5,7 cm (azaz 2,25 inch), akkor az arcához a hosszú haj illik, ha viszont kisebb, akkor bátran vágasson bele a hajába, mert jól fog állni a rövid frizura.


Nem mindenki mer stílust váltani, de olykor muszáj. A következő nőknek kifejezetten előnyére vált, hogy rábízták magukat a fodrászra.

 

 

USA - A család nem tudja, hogy mennyi időre nyúlik vissza a különös "anyajegy".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!