Életstílus

2016.12.17. 19:46

December a céges bulik vég nélküli időszaka

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Év végén szerveződik a céges összejövetelek 90 százaléka.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Év végén szerveződik a céges összejövetelek 90 százaléka.

Az év vége köze­ledtével besűrűsödnek a vállalati mulatságok, kinek-kinek örömére vagy bánatára. Ahhoz, hogy a rendezvényen a hangulat megfelelő legyen, fogadjunk meg néhány jó tanácsot.

Ha valaki nem akar részt venni, hagyjuk meg neki a döntés jogát, áldoznunk kell a részvételi szándék oltárán. Ugyan lényeges, hogy minél többen legyenek ott a bulin, a hangulatnak nem tesz jót a kényszeredett jelenlét és az ezzel szoros kapcsolatban lévő „fapofa”.

Külső helyszínen az igazi

A megrendezésre a legjobb választás a pénteki nap lehet, hisz a buli utóhatásai nem zavarnak bele a következő munkanapba és nem vágják ketté a hétvégét sem. Ahhoz, hogy a dolgozók ne érezzék feszélyezve magukat, nem ajánlatos az irodában megtartani a vacsorát, inkább válasszunk a külső helyszínek nagyszámú választékából. Amellett, hogy a wellness szállodák nagyszerű helyszínei egy családi lazításnak, kitűnő terepet biztosíthatnak egy ilyen jellegű rendezvénynek. A dolgozók lojalitása is erősíthető a helyszín kiválasztásával, amennyiben a munkatárs azt érzi, hogy a cége hajlandó áldozni mentális jóléte érdekében.

A HR is besegíthet

A karácsonyi rendezvény minden dolgozónak szól, tehát illik mindenkit meghívni rá, hiszen komoly sértődések alakulhatnak ki az elfelej­tett kollégák körében. Nem szabad elfeledkezni a szülési szabadságon lévő kollégákról, a bedolgozó nyugdíjas kollégákról, a külső -, esetleg vidéki irodákban dolgozó kollégákról sem. Előzzük meg a bajt, kérjünk személyzeti listát a HR részleg e téren is felkészült kollégáitól.

Mire figyeljünk?

Felmérések mutatják, hogy 10-ből 9 kolléga élt már meg a céges karácsonyi parti kapcsán valamilyen kínos helyzetet, amelyek közül néhány eredményeként kopogtatni kellett a feljebb való ajtaján. Gondoljunk csak Bridget Jones céges karaoke előadására... a jövőnk érdekében az alkohollal átitatott x-faktor válogatót hagyjuk meg az ehhez tehetséggel rendelkezőknek. Summa summarum, a karácsonyi céges vacsora nemcsak egy alkalom a szórakozásra, hanem egy közösségformáló élmény is lehet főleg ha annak helyszíne esetleg egy jó nevű wellness szálloda.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!