Életstílus

2016.11.24. 17:55

Egy édesanya lefotózta, amint családja búcsút vesz haldokló fiatal lányától

Nagy-Britannia - Kayleigh Harris 23 éves volt, amikor súlyos síbalesetet szenvedett a Francia Alpokban, amelyből már semmi esélye nem volt felépülni. Családja elhatározta, hogy felajánlja a fiatal lány szerveit mások megmentésére. Az édesanyja, Suzanne megörökítette a szívszorító búcsút.

Nagy-Britannia - Kayleigh Harris 23 éves volt, amikor súlyos síbalesetet szenvedett a Francia Alpokban, amelyből már semmi esélye nem volt felépülni. Családja elhatározta, hogy felajánlja a fiatal lány szerveit mások megmentésére. Az édesanyja, Suzanne megörökítette a szívszorító búcsút.

Egy utolsó ölelés, egy utolsó csók a még lélegző, de valójában már soha vissza nem térő Kayleigh homlokára. Négy lánytestvére és édesanyja életük legnehezebb pillanatát élték meg, amikor elköszöntek tőle.

2016 áprilisában történt a tragédia, ami ide vezetett. A lány épp snowboardozott, amikor elesett, és elgázolta egy síelő, a léc pedig egyenesen a koponyájának csapódott. Ekkor küldött utoljára üzenetet édesanyjának: "Elestem, és valaki átgázolt rajtam egy síléccel, a szemüvegem és a sisakom is letépte, szörnyen fáj a fejem."

Az anya és párja, Anita Currie épp a Karib-tengeren nyaraltak, amikor megkapták a rossz hírt. Természetesen azonnal elindultak, hogy láthassák a sebesült lányt, de az utazás óriási megpróbáltatást jelentett, Mexikóvárosban 10 órát kellett várniuk a reptéren. Ekkor jött a telefon Suzanne bátyjától, aki lesújtva értesítette őket: Kayleigh agysérülése rendkívül súlyos, és már nem fog felépülni. Ennek tudatában repültek át Londonba, ahonnan a svájci Genovába tartó járatra szálltak át, hogy végül autóval folytassák útjukat. Napokkal később érkeztek meg a kórházba, ahol már a család többi tagja is jelen volt. Kalyeigh-t ekkor már csak gépek tartották életben.

Az orvosok arról érdeklődtek, szóba jöhet-e a szervadományozás. Suzanne jól tudta, mi lenne a lánya válasza erre a kérdésre. Kayleigh egyik legjobb barátnője, Liana súlyos betegségben szenvedett. Ebből kifolyólag 2014-ben transzplantáción esett át, s bár egy évvel később sajnálatos módon elhalálozott, mégis kapott még egy kis időt, mielőtt végzett volna vele a betegség. Kayleigh ezután megrögzött híve lett a szervdonor programnak.

A gyászoló édesanya egyébként nővérként dolgozik, és a tudat, hogy ezzel segíthetnek másokon megnyugvást adott a lelkének. Kayleigh halála nem volt hiába, három ember életét mentette meg a felajánlott szervekkel. Búcsúzáskor még készített egy utolsó fényképet lányáról.

Kaleigh mindig is különleges személyiség volt. Egy nem hétköznapi lánynak pedig nem hétköznapi temetés jár. Suzanne úgy fogalmazott, lánya búcsúztatója élete egyik legszebb napja volt. A világ minden tájáról érkeztek barátok, vidám, pink színű ruhában, egyikük Harry Potternek öltözött. Mint mondta, Kayleigh-nek nagyon tetszett volna a látvány.

A baleset miatt Franciaországban nyomozást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!