Életstílus

2016.10.07. 08:09

10 egyszerű dolog, ami egy nap megmentheti az életét

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindenki tisztában van az élet legfontosabb biztonsági szabályaival. De mi történik akkor, ha valamilyen váratlan helyzet adódik?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindenki tisztában van az élet legfontosabb biztonsági szabályaival. De mi történik akkor, ha valamilyen váratlan helyzet adódik?

Ne nyomogassa a mobilját, miközben gyalogol!

A sétálás és a mobil használata egyszerre túl nagy feladat az agynak, a mobil képes elvonni a figyelmet. Ez pedig azért veszélyes, mert nem érzékeljük a környezetünk, illetve a forgalom zaját.

Állítsa be a tükröket!

Az autóban a tükröknek nagyon fontos szerepük van, viszont ha azok nincsenek megfelelően beállítva, tragédiához is vezethet.

Válasszon megfelelő ruhát,  ha tudja, hogy hideg helyre megy!

A nedves bőr hamarabb leadja a hőt, mint a száraz, ezért próbáljuk a bőrünket szárazon tartani, amennyire lehetséges. A gyapjú könnyebben felszívja a nedvességet, mint a pamut, vagy más anyag, ezért a hideg időben érdemes gyapjúból készült ruhát viselni.

Tanulja meg a Heimlich-féle fogást!

A szakemberek azt tanácsolják, mindenki sajátítsa el ezt a technikát, hiszen sosem lehet tudni, mikor kell alkalmazzuk.

Legyen önnél allergia elleni gyógyszer!

Ha hosszabb útra készül, mindenképp vigyen magával allergia elleni gyógyszert, mivel bármikor szüksége lehet rá.

Emlékezzen a test határaira!

Három perc levegő nélkül, három nap víz nélkül, három hét étel nélkül.

Soha ne öntsön vizet égő olajra!

Ha a konyhában főzés közben lángra kap a serpenyő, semmi esetre se próbálja meg vízzel oltani. ehelyett tegyen arra egy fedőt.

Soha ne távolítsa el a kést, vagy más éles tárgyat a sebből!

Komoly gondot okozhat a keringésben, ha kihúzza a sebben lévő tárgyat. Próbálja minimalizálni a vérzést és várja meg a szakszerű segítséget.

Tűzesetnél igyekezzen közel maradni a padlóhoz!

A tűz egyik veszélyes terméke a füst, és a benne lévő mérgező szén-monoxid. Ahogy csak lehet, igyekezzen közel maradni a padlóhoz.

Tartson magánál zseblámpát!

A biztonság szakértők azt tanácsolják, ha sötétben megy, tartson magánál egy lámpát, ha pedig meg akarják támadni, világítson azzal a támadó arcába.


Mit tesz, ha véletlenül eltörik valamilyen fontos eszköze? Fog egy ragasztószalagot és igyekszik a lehető legjobb állapotba hozni. Nemde?

 

 

Az evolúció fejlődéséről sokat vitatkoznak a tudósok. Egyesek szerint az emberiség folyamatosan a fejlődés útján mozog, mások szerint pedig belépett a stagnálás időszakába. Az illusztrátorok szatirikus rajzokon jelenítik meg a saját képzeletüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!