Életstílus

2016.08.21. 10:01

Elárulunk egy trükköt, amivel fél év múlva is friss lesz a dinnyéje

Nehéz olyan valakit találni, aki nem szereti a dinnyét. Néhány szerencsés helyen élő ember viszont egész évben élvezheti a zamatos gyümölcsöt. Most eláruljuk, hogyan ehet ön is görögdinnyét karácsonykor.

Nehéz olyan valakit találni, aki nem szereti a dinnyét. Néhány szerencsés helyen élő ember viszont egész évben élvezheti a zamatos gyümölcsöt. Most eláruljuk, hogyan ehet ön is görögdinnyét karácsonykor.

A legfontosabb, hogy keressünk egy megfelelő dinnyét. Olyat, amin semmilyen sérülés nem található, különben az egész munkánk felesleges lesz. Ha sokáig el akarja tartani a gyümölcsöt, akkor ne a legnagyobbat válassza. A legmegfelelőbb egy körülbelül négy kilós dinnye, aminek vastagabb a héja és nincs túlérve.

A dinnye tartósításának ezen módja, amit most megosztunk önnel, Indiából származik. Az indiaiak jöttek rá arra, hogy ha a dinnyét paraffinnal, vagy viasszal vonják be, akkor megőrzi a nedvességtartalmát és egy védőréteg jön azon létre. Mégpedig a következő módon:

A dinnyét törölje át egy száraz ruhával, majd öntsön meleg paraffint vagy viaszt a gyümölcsre. Ha ez nincs kéznél, akkor néhány felmelegített gyertyát is használhat. Ha az utóbbi lehetőség mellett dönt, akkor ne felejtse el eltávolítani a kanócot. A lényeg, hogy a dinnyét fél centiméter vastagon borítsa a védőréteg, majd hagyja azt a gyümölcsön kihűlni egészen addig, amíg megkeményedik.

A dinnyét ezután tegye egy szalmával vagy újságpapírral bélelt dobozba, azt pedig helyezze száraz, sötét és hűvös helyre. A legideálisabb helyiség a pince számára, de ha ez nincs, akkor igyekezzen olyan helyre tenni, ahol nincs fűtés. Időről időre ellenőrizze a dinnyét, hogy a felszínén nincs-e valamilyen sérülés. Amikor el szeretné fogyasztani a gyümölcsöt vegye elő, távolítsa el arról a viaszt, mossa meg és már ehetik is.


[related-post post_id="3148353"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!