Életstílus

2016.04.13. 11:11

Egy férfi kipróbálta, mi történik a testével, ha drasztikusan lecsökkenti az alvásidőt

Tapasztalatai szerint az ötödik napon elkezdtek nagyon furcsák lenni a dolgok és egyre kevésbé tudott koncentrálni. 

Tapasztalatai szerint az ötödik napon elkezdtek nagyon furcsák lenni a dolgok és egyre kevésbé tudott koncentrálni. Ha éjszakánként hét-nyolc órát alszik, akkor a népesség jelentős többségéhez tartozik. De mi történik, ha kisebb szakaszokban pihen? Egy férfi egy hetes teszt alatt kipróbálta, hogy a szervezete hogyan reagál arra, ha napközben alszik többször, rövid ideig.

A többfázisú alvás egyik lehetősége, hogy nappal hatszor húsz percet alszunk, ami azt jelenti, hogy összesen két órára csökkentjük le az alvás időtartamát, de mivel ez elég extrém, a tesztelő egy másik módszer mellett döntött. Eszerint éjszaka négy és fél órát aludt, majd napközben kétszer húsz percet, így összesen öt órát egy nap alatt.

A férfi aggódott, hogy a teszt ártani fog az egészségének, ezért felkeresett egy alvásspecialistát, Dr. Alon Avidant, aki nem tartotta kifejezetten jó ötletlen a tesztet. Mint mondta, az embereknek több alvásra van szükségük, mint öt óra.


Forrás: buzzfeed.com


"Az első és a második nap nagyon kemény volt, mert nehezen nem a munka és a napi feladatok végzése. Dr. Avidan figyelmeztetett arra, hogy csökkenni fog a reakcióidőm, memóriaproblémáim lesznek és ingerlékenyebbé válok."


Forrás: buzzfeed.com


"Az ötödik napon viszont elkezdtek furcsák lenni a dolgok."

"Nem igazán tudtam koncentrálni, majd egy komoly ügyön elkezdtem nevetni."

"A hetedik napot már nem bírtam és szükségem volt egy kis extra alvásra."

"Így néztek ki a szemeim a hetedik napon."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!