Életstílus

2014.02.14. 07:34

Valentin-naphoz kötődő népi babonák

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A lényeg, hogy éreztessük a másikkal, fontos számunkra.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A lényeg, hogy éreztessük a másikkal, fontos számunkra.

Babonák nélkül nem is igazi egy ünnep, főleg ha az a szerelmesek ünnepe, február 14-e. Beszédes, hogy milyen madarat látunk meg aznap. A veréb azt jelenti, hogy a jövendőbelink szegény ember lesz, baglyot pedig jobb elkerülni, ha nem akarunk pártában maradni. És hát melyikünk szeretne? Szórakoztató lehet az is, ha február 14-én félbevágunk egy almát és megszámoljuk a magokat. Ha hinni lehet a népi babonáknak, ebből megtudhatjuk hány gyerekünk lesz majd. Barátnők! Jó kikapcsolódás ez semmittevős délutánokra.

Homályos a Valentin (magyarul Bálint) nap eredete, állítólag egy keresztény szentről kapta a nevét, de a valláshoz nem sok köze van, inkább a szerelemről szól. Magyarországon is divat a Bálint nap, főleg a fiatalok körében. A szerelmesek apró ajándékokkal, meglepetésekkel kedveskednek egymásnak. De nem muszáj a plüssmacik tömegéből megvenni egyet, készíthetünk mi magunk is meglepetést választottunknak. Egy kedves szó, mosoly is sokat jelent, hogy a hideg, borongós februári napot megszépítsük. A lényeg, hogy éreztessük, fontos számunkra. Aki pedig még nem találta meg élete párját, higgyen a szerencsében, és ne a madarakat lesse, hanem figyelje inkább Cupido nyilát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!