Életmód

2019.02.02. 13:19

A legfontosabb: testhezálló mozgásformát válasszunk!

Debrecen - Mester Petra: szerintem az újévi fogadalmak jó hatással vannak az emberekre.

Debrecen - Mester Petra: szerintem az újévi fogadalmak jó hatással vannak az emberekre.

Az életmódbeli tudatosság egyre többször visszaköszön, számtalan háttértényező ismert, melyek közül az egyik fő szempont a trendiség. A közösségi médiából áradnak a felhívások: az egészséges életmód követése és a sport központi szerepe, melyekre már az egészen kicsik, és az idősebbek is felfigyeltek. Mester Petra TRX és személyi edző nagyon örül annak, hogy egyre többen szeretnének jól kinézni, egészségesebbek és fittebbek lenni. Tapasztalatai mondatják vele, hogy a mai fiatalok egyre öntudatosabbak a mozgás és az étkezés terén. – Eleinte meglepődve fogadtam, viszont ma már természetes számomra, hogy a tizenéves korosztály is felkeres azzal a szándékkal, hogy edzeni szeretne. Ma már nekik is fontos a külső, de tartásproblémáikról is felvilágosítanak, amelyektől búcsút szeretnének venni. De ha már a fiatalokról szó van, akkor ne feledjük el az ötven pluszosokat sem, akik szintén szívesen foglalkoznak a külsejükkel, valamint az egészségükkel – hívta fel figyelmünket az edző.

Fittség, boldogság

Mindenkinek más elképzelése, célja van, Petrához is sokan járnak, akik külön edzéseket kérnek, viszont számtalan olyan egyén is akad, aki a TRX mozgásformában találta meg a sikereit. – Több hasonló emberrel foglalkozom, akik cukorbetegségük, szívbetegségük miatt szeretnének fogyni, de olyan idősebbek is vannak, akik gerincproblémájuk miatt szeretnének több időt fordítani a mozgásra.

Az elmúlt időszak nagyon pozitív volt számomra, úgy érzem, hogy az újévi fogadalmak jó hatással vannak az emberekre. Biztos vagyok benne, hogy a januári hónapban sokkal többen keresték fel az edzőtermeket, de ez jó hír, hiszen ha csak 10 százalékuk érzi azt később, hogy tovább folytatja a mozgást, akkor már van értelme a fogadalmaknak. Mindennek van kezdete, lehet idegenkedünk eleinte az edzőtermektől, a közegtől, félünk, hogy saját magunknak csalódást okozunk, végül mégis beindít valami olyat bennünk, ami miatt megszeretjük. Nem hiszem, hogy létezik olyan ember, aki ne szeretne jobb kedélyű, fittebb és egészségesebb lenni, ezekért a célokért viszont lépnünk kell – tette hozzá.

Mozgásforma választás

Petra sikerélményeket lát maga körül, ami boldogsággal tölti el, úgy gondolja, hogy nincs annál jobb, mint látni az elégedett arcokat. Egyik feladatának tartja, hogy megszerettesse az emberekkel a sportot, mert szerinte ez az első lépcsőfok a csúcsig. – Ha tényleg komolyan gondoljuk az életmódváltást, akkor az egyik legfontosabb, hogy találjunk egy olyan mozgásformát, amiben megtaláljuk önmagunkat. Valamint mindig azt mondom az embereknek, hogy próbáljanak meg közösen tenni a céljaikért. Hozzám is járnak családtagok, barátnők együtt, ezzel is ösztönzik és erősítik egymást, melyek nélkül lehetetlen szembenézni a kemény munkával.

Szerencsés embernek tartom magam, hiszen mióta csak tudok magamról imádom a mozgást, mindent megtaláltam benne, amit kerestem. Egyszerre kikapcsol és feltölt, mindemellett érzem a szervezetemre gyakorolt jótékony hatását, ami még inkább arra ösztönöz, hogy soha ne hagyjam abba. Szerintem aki komolyan gondolja, hogy többet tesz önmagáért, az végül biztosan eléri a célját – hangsúlyozta végül.

- Nagy Emese -


[related-post post_id="4123091"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!