Életmód

2018.12.01. 11:51

Mit vegyünk az internetről és mit ne, ha nem akarunk csalódni

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az internet világában már nemcsak a boltok nyújtanak lehetőséget a vásárlásra, hanem a különböző webáruházak is, amelyek kényelmesek és gyorsak. Ám az előnyök mellett hátrányai is lehetnek, az egyik éppen az, hogy nem tudjuk személyesen megnézni az adott terméket, illetve fel sem tudjuk próbálni. A Bright Side gyűjtése alapján mutatunk egy listát arról, hogy melyek azok a dolgok, amiket érdemes, illetve nem éri meg internetről rendelni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az internet világában már nemcsak a boltok nyújtanak lehetőséget a vásárlásra, hanem a különböző webáruházak is, amelyek kényelmesek és gyorsak. Ám az előnyök mellett hátrányai is lehetnek, az egyik éppen az, hogy nem tudjuk személyesen megnézni az adott terméket, illetve fel sem tudjuk próbálni. A Bright Side gyűjtése alapján mutatunk egy listát arról, hogy melyek azok a dolgok, amiket érdemes, illetve nem éri meg internetről rendelni.

Dolgok, amiket bátran rendelhetsz

Az olcsó fogások, a pénz- és időmegtakarítás, és maga az izgalom, amíg várjuk, hogy megérkezzen a rendelésünk, az igazán jó dolog. Ezek azok a pozitívumok, amelyeket az online vásárláshoz társítunk. Éppen azért, hogy csak jó élményeink maradjanak, következzen egy lista azokról a termékekről, amelyekre érdemes lecsapni egy-egy webáruházban.

Kisebb elektronikai eszközök

Hangszórókat, fej- és fülhallgatókat nyugodtan rendeljünk. Időt és pénzt takarítunk meg vele, ráadásul nem kell aggódnunk amiatt, hogy mekkora a súlyuk vagy a méretük, hiszen nem igazán számít. Ráadásul annak az esélye, hogy szállítás közben megsérülnek, igencsak csekély.

Jegyek

Sokszor eszméletlen jó ajánlatokat lehet kifogni jegyekre. A légitársaságok időnként nagyon jó internetes akciókkal készülnek, néha a business osztályra szóló jegyeket olyan áron lehet kifogni, mint a turistaosztályra szólókat. Elég, ha figyelmesen böngésszük a légitársaságok weboldalait, ahelyett hogy utazási irodákon keresztül foglaljuk le az utazásunkat.

Állateledel, macskaalom és különböző játékok

Online, nagyobb tételben megvenni ezeket igazán jó ötlet, főleg, ha kifogunk egy igazán jó leárazást.

Pelenkák és egészségügyi betétek

A webáruházakban sokszor kedvező áron lehet megtalálni ezeket a termékeket. Ráadásul akkor is jó alternatíva, ha túl félénkek vagyunk ahhoz, hogy személyesen vegyük meg.

Könyvek és magazinok

Ha még mindig jobban szeretsz igazi könyveket és magazinokat lapozgatni az elektronikus verzió helyett, akkor nem rossz ötlet interneten megvásárolni ezeket. Ráadásul esetenként még olcsóbban is megkaphatjuk őket.

Alap ruhadarabok

Ne félj online vásárolni ruhákat. A pulcsik vagy a kabátok kevésbé kockázatosak, mint például a cipők. A legtöbb online üzletnek nagyon jó szállítási és visszaküldési feltételei vannak, ugyanis nagy a konkurencia. Ám ne feledd, megbízható és jó hírnévnek örvendő üzletet válassz!

Olcsó dekorációk és ajándéktárgyak

Ma már számos megbízható webáruház létezik, ahol számos szuper dekorációt lehet beszerezni otthonra vagy akár ajándékba. Számtalan szín és méret közül válogathatsz, csak a képzeleted és a pénztárcád szabhat határt.

Dolgok, amiket ne rendelj

Néhány dolog csak pillanatnyilag jó vásárnak tűnik, ám amikor végre megkapod az adott terméket, csalódott leszel. Mutatjuk azokat a dolgokat, amiket inkább üzletből vegyél meg, így a rossz érzéseket is elkerülheted.

Kozmetikumok

Lehet azt hiszed, hogy internetről sminket rendelni nem nagy dolog, de könnyen visszaüthet. Először is, szükséged van termékmintákra ahhoz, hogy eltaláld a megfelelő színt, főleg, ha alapozóról van szó. Ráadásul miután kibontottad a terméket, sok webáruházhoz vissza sem küldheted, még akkor sem, ha nem használtad.

Csak akkor vállald a kockázatot, ha már ismered a terméket és az áruházat, ahonnan venni akarod.

Cipők

Úgy tűnhet, hogy semmi extra nincs abban, ha cipőt rendelünk az internetről, de könnyen előfordulhat, hogy nem lesz jó a méret. Csak olyan üzletből vásárolj, amelynek jó értékelései vannak, és biztos lehetsz benne, hogy visszaküldheted a lábbelit és visszakapod a pénzed.

Kiárusított darabok

Az ok, amiért nem jó kiárusított terméket venni, igen egyszerű: legtöbbször ezeket a darabokat már nem küldheted vissza, ha nem jók. Éppen ezért fizetés előtt jól nézd meg a vásárlási és elállási feltételeket!

Friss zöldségek és gyümölcsök, tejtermékek

A gyümölcsöket, zöldségeket, tejet és sajtot nem árt személyesen megnézni, mielőtt megvesszük. Elvégre nem lenne jó egy fonnyadt vagy romlott termékkel találkozni.

Autó

Sokan szeretnek online vásárolni, és talán soha nem is volt problémánk vele, de egy internetes autóvásárlás különösen stresszes lehet. Soha ne vegyél ennyire fontos és nagy dolgot anélkül, hogy kipróbálnád! Ez az új és használt autókra egyaránt érvényes. A személyes vásárlásnál ugye még azelőtt kipróbálhatod, hogy kifizetted. Minden esetben nézd meg jól az értékesítőket, ha nem tapasztaltak és megbízhatóak, akkor ne foglalkozz velük!

Ékszer

A méret, az anyag minősége és a kidolgozottság mind nagyon fontosak, amikor ékszerről beszélünk. Ezeket ráadásul interneten meg sem tudod nézni. A felsorolt dolgok pedig hatványozottan igazak abban az esetben, ha kézzel készített ékszerről van szó. Jobb, ha bebiztosítod magad, és nem leszel csalódott a vásárlás után.

Bútor

Mindig költséges egy nagy áru szállítása, éppen ezért, ha nem szeretnél a visszaszállításért is fizetni abban az esetben, ha nem tetszik a megrendelt bútor, akkor inkább menj el az üzletbe. Ott jól meg tudod nézni az adott darabot, ráadásul a szállításról is tudsz egyeztetni.

Nagy és drága elektronikai eszközök

A legnagyobb probléma az online vásárlásoknál mindig az, hogy hogyan kapod vissza a pénzed, ha a termék sérült vagy nem működik. A legtöbb elektronikai eszköz törékeny, és szállítás során, mikor egymásra vannak pakolva, könnyen megsérülnek. Abban az esetben, ha mégis internetről rendelsz, készíts videót arról, ahogy kibontod és üzembe helyezed. Ez bizonyíték lehet arra, hogy nem nálad sérült meg.

Műtárgyak

Igen, sok időt takarítasz meg vele, de légy óvatos. A műtárgyak sokszor igencsak drágák, és a színek lehet nem olyanok a képernyőn, mint a valóságban, így könnyen pórul járhatunk.

Forrás: Bright Side


[related-post post_id="4027322"]

[related-post post_id="4020644"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!