Életmód

2018.01.13. 19:29

Selejtezésre fel!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az új évben szánjunk időt a selejtezésre, ebben ad tippeket a divany.hu portál, ahol sorra szedték a legfontosabb tanácsokat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az új évben szánjunk időt a selejtezésre, ebben ad tippeket a divany.hu portál, ahol sorra szedték a legfontosabb tanácsokat.

Egy nap egy dolog

Nem egy nagy kunszt, csak hajítson ki minden nap egyetlenegy holmit, amire semmi szüksége. Hogy ez aztán a kukában landol, vagy beleteszi abba a dobozba, amit utána elvisz az adományboltba, az teljesen lényegtelen: a lényeg, hogy tűnjön el a háztartásból. Így egyetlen év alatt 365 tárggyal lehet kevesebb a lakásban, ha ügyesen intézi a dolgait.

Egy szemetes/alkalom

Fogjon egy szemeteszsákot – ha nagyon profi, lehet 110 literes is akár –, és pakolja tele. Ez már elég látványos mennyiség, ami erőt adhat a továbbiakhoz.

Egyszerű ruhateszt

Fogja meg az összes fogast, és akassza be őket a szekrénybe, egy irányba. Minden alkalommal, amikor felvesz valamit, tegye vissza fordítva. Ha betartja a rendszert, hat hónap elteltével kiderül, mi az, amit egyszer sem használt: azt pedig nyugodtan ajándékozza vagy adja el. Kivéve persze a nagyestélyit, azt tényleg ritkán hordja az ember.

Készítsen listát!

Egyszerre csak egy területet vagy részt szelektáljon át. Ezt lehet egészen kicsire lebontva végezni, pl. a nappaliban lévő nagy szekrény átnézése, és ott végignézni, mire is van szükség és mire nincs. Próbálja a listához azt is beírni, nagyjából mennyi időt vesz igénybe a selejtezés, és ennek megfelelően lehet a területek közt választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!