Életmód

2018.01.19. 18:13

Minimalizálhatók a szülési fájdalmak, íme a tuti trükk!

Ausztrália - Legalábbis egy ausztrál férfi és néhány anyuka állítása szerint. A módszer segítségével állítólag mintegy 80 százalékkal csökkenthetők a vajúdás fájdalmai.

Ausztrália - Legalábbis egy ausztrál férfi és néhány anyuka állítása szerint. A módszer segítségével állítólag mintegy 80 százalékkal csökkenthetők a vajúdás fájdalmai.

A trükk pedig nem más, mint a hipnózis.

Mark Stephens hipnotizőr egy kisgyermekes anyukával karöltve osztotta meg nézeteit és tapasztalatait a témában egy ausztrál televíziós műsor vendégeként. Amint elhangzott, hipnózis segítségével a vajúdó nő mentálisan felkészülhet a szülés élményére, amely hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viselje az összehúzódásokat. Minden fejben dől el: ha kiiktatjuk a "mentális fájdalmat" és a szorongást, a szülés fizikálisan sem visel meg annyira.

Mark hozzátette, felejtsük el a hipnózis közgondolkodásban bevett fogalmát, mert ebben az esetben közel sem arról van szó. Nincs ujjcsettintés, nem himbálódzik semmilyen inga a leendő anyuka orra előtt. A metódus lényege inkább az, hogy a páciens egyfajta meditatív állapotba kerüljön, jó mélyeket lélegezve belülre fókuszáljon. Amennyiben a technikát helyesen alkalmazza, a kismama felszabadulhat a stressz alól, és rengeteg fájdalomtól kímélheti meg magát.

A hipnotizőr a jelenség biológiáját is elmagyarázta:

Összehúzódás közben fontos, hogy a kismama mélyeket lélegezzen, és megfelelő mentális állapotba kerüljön, így a szervezetben szerotonin és endorfin szabadul fel, ezzel párhuzamosan pedig csökken a kortizol és adrenalin szintje."

Természetesen az orvos jelenléte és szakértelme mindemellett elengedhetetlen, de sokat jelent, ha a páciens is hozzáteszi a magáét.


[related-post post_id="3714881"]

[related-post post_id="3592832"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!