Sport

2015.09.28. 17:57

Csak jó védekezéssel lehet esélye a debreceni lányoknak

Debrecen - Koncentrált, lehetőleg hibák nélküli játékot vár Kudor Kitti kedden este.

Debrecen - Koncentrált, lehetőleg hibák nélküli játékot vár Kudor Kitti kedden este.

Nehéz küzdelem vár a DVSC-TVP csapatára, a debreceni kézis hölgyek kedden 18 órától a Siófok együttesét fogadják a Hódosban (élőben a HAON-on). A vendégek eddigi öt meccsükből négyet megnyertek, és csupán egyszer maradtak alul, a Győrrel szemben, ezzel a negyedik helyet foglalják el a tabellán.

A Loki kétszer győzött és háromszor kikapott, legutóbb múlt szerdán, a Fehérvár otthonában szenvedtek bosszantó vereséget (29–27) Varga József tanítványai. – Már túl vagyunk a fehérvári fiaskón, átbeszéltük a meccsen történteket, kielemeztük a hibákat, azon vagyunk, hogy a jövőben ne kövessünk el hasonló malőröket – fogalmazott Kudor Kitti, a DVSC csapatkapitánya.

Villámgyorsak

A piros-fehérek a közelmúltban óriási bravúrt hajtottak végre azzal, hogy diadalmaskodni tudtak a Dunaújváros ellen, Kudor úgy véli, legalább olyan teljesítményre lenne szükség ezúttal is. – Az újvárosihoz hasonló, ha nem nehezebb meccs vár ránk. Mint akkor, most is fantasztikus hangulatra számítunk, közhelynek tűnhet, de igaz, hogy plusz egy emberrel ér fel a szurkolóink buzdítása – mondta a debreceniek irányítója.

– Csakis jó védekezéssel lehet esélyünk a Siófok ellen, illetve a támadásokban is észnél kell lennünk. Erősségük a gyors lerohanás, a két szélsőjük olyan, mint a villám, nem szabad nekik teret hagyni. Eltelt már öt találkozó a bajnokságból, mely alapján azt mondhatom, jó formában vagyunk. Úgy látjuk, akkor tudunk nyerni, ha hátul összeállunk.

A Loki Siófok elleni bajnokiját az M4 is élőben adja, ami Kudor szerint motiváló lehet. – Természetesen egyfajta pluszt jelent, hogy az ember még több néző előtt mutathatja meg magát, de ez az összecsapás alatt nincs a fejünkben, akkor csakis a küzdelemre koncentrálunk.

Mint megtudtuk, a cívisvárosi együttesből továbbra is csak Lajtos Nóra bajlódik sérüléssel, a többiek szerencsére egészségesek. Igaz, több lány is beteg volt a napokban, de bíznak benne, mindenki rendbe jön a megmérettetésre.

A siófok keretében igen sok idegenlégiós található, illetve egy ismerős név is feltűnik a játékosok között Orbán Annamária személyében, aki egykoron meghatározó kézise volt a Debrecennek, és most egy meccs erejéig visszatér.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!