Egyperces

2017.05.29. 07:30

Fotók: Több mint egy méter hosszú a világ legnagyobb macskája

Ausztrália - A cicus egyéves korára majdnem tíz kiló nyomott, azóta pedig csak nőtt. 

Ausztrália - A cicus egyéves korára majdnem tíz kiló nyomott, azóta pedig csak nőtt. 

Az Ausztráliában élő Stephy Hirst mindig tudta, hogy a cicus, Omar nagyra fog nőni, de még ő is meglepődött azon, hogy a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a kedvence, mint a világ legnagyobb macskája. - Omar kiscicaként került hozzánk, de egyéves korára már 9,9 kilót nyomott - fogalmazott a négylábú gazdája. Nemrégiben viszont újra lemérte a macskát, amely 1,19 méter hosszú, a súlya pedig 13,8 kiló. Ezzel pedig megelőzte a korábbi rekordert, egy, az Egyesült Királyságban élő társát, amely 1,15 méter hosszú.

Omar azután lett híres, hogy felkerült az Instagramra, ahol ma már több mint 25 ezer követője van. Ennek ellenére betartja a napi rutinját, minden nap hajnali ötkor ébred, reggelizik, majd naphosszat pihen a trambulinon, este pedig eszik egy kis nyers kenguruhúst.


A macskák szeretik a figyelmet, ha viszont nem kapják meg, azonnal tesznek valamit, hogy ez megváltozzon. Mondjuk beletrollkodnak egy szelfibe vagy egy előre beállított családi képbe.

Száz okot fel lehetne sorolni, hogy miért van szüksége az embernek egy házi kedvencre. Meg tizenöt másikat, miért ne macskára. Azért ne engedje, hogy elvegyük a kedvét a macskatartástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!