Egyperces

2016.10.01. 17:28

Fotók: Elképesztő, hogyan látják a világot az állatok

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Van kutyája? És kíváncsi rá, hogyan látja önt? Megmutatjuk, hogyan észlelik a környezetet a legkülönbözőbb fajok. 

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Van kutyája? És kíváncsi rá, hogyan látja önt? Megmutatjuk, hogyan észlelik a környezetet a legkülönbözőbb fajok. 

Kutya

A kutyák színlátása nem olyan jó, kicsit úgy látják a világot, mintha meg lenne kopva. Viszont éjszaka jobban látnak és rendkívüli módon képesek figyelni a mozgásokra.

Hal

Egy hétköznapi, akváriumban élő hal az ultraibolya fényeket látja és az egész világ fel van nagyítva számára. Talán ezért riadnak meg olyan könnyen, ha közeledünk feléjük.

Madár

A madaraknak éles a látásuk. Az éjszaka aktív madarak pedig a sötétben is kiválóan látnak, napközben pedig a színeknek olyan árnyalatait is képesek érzékelni, amit az emberek nem, mint például az ultraibolya sugarakat.

Kígyó

A kígyók legtöbbször nem látnak jól, de képesek észlelni a hősugárzást, ami éjszaka tízszer jobban működik, mint akármelyik technikai eszköz. Napközben viszont csak a mozgásra reagálnak és ha áldozatuk mozdulatlan, akkor nem nyúlnak hozzá.

Egér

Az egerek és a patkányok két különböző elkülönített képet látnak egyszerre. A világot a kék árnyalataiban és kissé lelassulva látják.

Tehén

A tehenek nem zöldnek, hanem inkább pirosnak és narancssárgának látják a legelőket, ráadásul még kicsit felnagyítva is látják a körülöttük lévő dolgokat.

A lovak szemei a fej két oldalán találhatóak, ami segít nekik abban, hogy észleljék a veszélyt. A hátránya viszont az, hogy azt pont nem látják, ami az orruk előtt van.

Méh

A méhek háromszor gyorsabban látják a világot, mint mi. Ráadásul az ultraibolya sugarakat is látják, amire az emberek képtelenek.

Légy

A legyek úgy látnak, mintha ezer szem látásából kapnának egy képet. Észlelik az ultraibolya sugarakat, viszont lassabbnak látják a világot, mint az emberek.

Cápa

A vízi világ ragadozói nem látnak színeket, viszont sokkal élesebb a látásuk, mint nekünk.

Kaméleon

A kaméleonok érdekes teremtmények. Nem csak azért, mert képesek változtatni a színüket, hanem azért is, mert a szemeiket képesek egymástól függetlenül forgatni, 360 fokban.

Pillangó

A pillangók látása nem túl éles, viszont az ultraibolya fényeket is képesek látni.


Ezeken a képeket nem lehet kacagás nélkül végignézni. Az anyatermészet nagyon jól döntött, hogy nem ilyenre alkotta ezeket az állatokat, különben kihalt volna az emberiség a röhögéstől.

A menhelyeken sokszor hónapokig várnak a négylábúak, amelyek szerető gazdi mellett szeretnének élni. A következő ebek viszont megtalálták a boldogságot, az emberek pedig megörökítették az első pillanatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!