Egyperces

2016.10.29. 10:44

A tüskék nélkül élő sündisznó alighanem a világ legboldogabb kisállata

A gondozók mindent megtesznek azért, hogy az állatnak kinőjenek a tüskéi, de egyelőre nincs eredmény. 

A gondozók mindent megtesznek azért, hogy az állatnak kinőjenek a tüskéi, de egyelőre nincs eredmény. Találkozzon Nelsonnal, a tüskék nélkül élő kopasz sündisznóval, akit az állatvédők mentettek meg az angliai Norfolkban, ugyanis a félénk kisállatnak szüksége van az emberi törődésre, hogy életben maradhasson. Tüskék nélkül nem sokáig élné túl a vadonban és a ragadozók könnyű prédájává válna. Viszont úgy tűnik, Nelson nem bánja, hogy segítő kezekbe került és még a masszázst is élvezi. - Valószínűleg soha nem tudjuk meg, mi az oka annak, hogy elvesztette a tüskéit és a szőrzetét. Az is rejtély, hogyan maradt így életben az egyébként jó egészségben lévő sündisznó - fogalmazott Tonia Garner.

Ugyanakkor az is felmerült, hogy a sünt valamilyen trauma érte a természetben és ezért hullottak ki a tüskéi és a szőre. Az állat gondozói abban reménykednek, hogy Nelson tüskéi visszanőnek, ennek érdekében pedig minden nap mandulaolajjal masszírozzák, hogy stimulálják a tüskék növekedését, de egyelőre úgy tűnik, ez eredménytelen. Ennek ellenére folytatják, mert Nelson nagyon élvezi, amikor gondozói kényeztetik, ráadásul ez segít melegen tartani és a bőrét is ápolja. Ráadásul Nelsont az is különlegessé teszi, hogy a többi társától eltérően őt meg lehet ölelni.


Egy ember rengeteg pénzt adott egy állatmenhelynek, de senki nem tudja, hogy ki ő.

 

 

Nem csupán együtt játszanak, de közösen dolgoznak és vásárolnak vásárolnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!