Egyperces

2016.08.03. 09:47

Nem az a legveszélyesebb kutya, amit eddig gondolt

Az állatpszichológus szerint egy kutya hamarabb harap meg egy férfit, mint egy nőt. 

Az állatpszichológus szerint egy kutya hamarabb harap meg egy férfit, mint egy nőt. Az Egyesült Királyságban a legnépszerűbb kutyafajta a Labrador. Viszont az Animal Friends adatai szerint ezen típusú ebek okozták a legtöbb sérülést az embernek. A feljegyzések azt mutatják,  hogy a Labradorok több embert haraptak meg, mint a veszélyesebbnek gondolt Német juhászok vagy a Staffordshire terrierek. Leginkább a postásokat nem bírják, de a harapások harmadát szállítással foglalkozó alkalmazottak kapják.



Ugyanakkor Roger Mugford állatpszichológus azt állítja, ha egy postás összebarátkozik a kutyával, akkor egy életen át barátok maradnak. Mint mondta, az állatok megérzik a félelmet és aszerint viszonyulnak hozzánk, ahogy kommunikálunk velük. - A kutyák mindenre emlékeznek, ezért inkább legyünk a barátjuk, mint az ellenségük. Ugyanakkor egy férfit hamarabb megharapnak, mint egy nőt. Ennek az oka, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel válnak agresszívvá azért, hogy megvédjék magukat - magyarázta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!