Egyperces

2016.05.31. 18:26

Lakossági madarász programokat szervez júniusban a Madártani Egyesület

Budapest - A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) júniusban több madárgyűrűző és madármegfigyelő lakossági programra hívja az érdeklődőket országszerte.

Budapest - A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) júniusban több madárgyűrűző és madármegfigyelő lakossági programra hívja az érdeklődőket országszerte.

A Gólya Road Show akciók keretében darus emelőkocsival közelítik meg a szakemberek a fészkeket, majd néhány esetben egy-egy fiókát is lehoznak és megmutatják azokat a résztvevőknek. Ahol ez biztonságosan megtehető, a daru kosarában, több fordulóban gyerekek és felnőttek egyaránt megnézhetik közelről is a fészkeket. Az akció során a belepillantás mellett fényképezni, videózni is lehet a fűcsomókkal kibélelt fészekben a fiókákat - olvasható az MME keddi közleményében.

A gólyamustra mellett az év madara, a haris tiszteletére az egyesület megszervezi a Harisok éjszakája elnevezésű programot is. Ez a kevesek által ismert és még kevesebbek által látott madár a kaszálórétek talaján fészkel, szinte soha nem kerül szem elé, jelenlétére csak jellegzetes recsegő hangja utal, amit elsősorban az esti szürkületben és éjszaka hallat.

A harisfigyelő programok keretében a madarak potenciális élőhelyeire hívják a szakemberek az érdeklődőket, akik a réteket átszelő földutakon gyalog indulnak majd hangvadászatra. Ott, ahol erre lehetőség adódik, a madarászok egy-egy madarat megkísérelnek befogni is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!