Egyperces

2008.06.24. 12:38

Világbajnok lett egy magyar agár

<p>Világbajnok lett egy magyar agár. Rini, a három éves angolagár kan néhány napja lett a földkerekség leggyorsabb agara.<BR /></p>

Az öttevényi kutya meggyőző fölénnyel bizonyult a legjobbnak, még az sem zavarta, hogy a döntőben az egyik kanyarban megbotlott.

Rini 28 másik agarat megelőzve lett a világ legjobbja. A 475 méteres távot kevesebb, mint fél perc alatt teljesítette. Az akár 60 kilométeres sebességre is képes kutya két hónapig speciális módszerekkel készült a versenyre.

Gyalog vagy bicikli mellett sétáltatták azért, hogy a futás legyen neki a jutalom - mondta el a Független Hírügynökségnek Bencze Béla agártartó. A versenyszezonban Rininek kötelező a természetes étrend, vagyis a nyers hús, a tojás és a méz.

A világbajnok most néhány hét pihenőt kapott. Legközelebb majd szeptemberben az Európa - bajnokságon mutathatja meg különleges képességeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!