Helyi közélet

2015.06.17. 13:23

Programok az esélyegyenlőségért

Debrecen, Hajdúsámson - A civilekkel együttműködve javítanák a hátrányos helyzetűek lehetőségeit.

Debrecen, Hajdúsámson - A civilekkel együttműködve javítanák a hátrányos helyzetűek lehetőségeit.Közel 22 millió forintos támogatást nyert a debreceni önkormányzat „Esély-Háló területi együttműködést segítő programok kialakítása Debrecen járásban” című pályázata. A civil szervezetekkel és Hajdúsámsonnal együttműködésben megvalósuló projekt kulcseleme a települések hátrányos helyzetű társadalmi csoportjai esélyegyenlőségének előmozdítása. Ehhez lényeges a járásban dolgozó szakemberek kooperációjának erősítése, szolgáltatási, intézményi megállapodások kötése. A program szakmai segítségnyújtásra is lehetőséget ad Hajdúsámsonnak azon területeken, amelyeken a cívisváros nagyobb tapasztalattal, kialakult jó gyakorlattal bír. A projekt jó alkalmat nyújt a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatára, az új megoldási lehetőségek, intézkedési tervek kidolgozására. Ennek zárásaként esélyteremtő programterv is készül majd, amely alternatívákat fog kínálni a járási szintű gondok kezelésére, enyhítésére.

Egy szerdán megtartott sajtótájékoztatón Széles Diána, Debrecen alpolgármestere közölte, a megvalósítás június és november között zajlik, s ezalatt olyan programelemek valósulnak meg, mint a tehetséggondozó tábor (száz, hátrányos helyzetű gyereket visznek el az Agóra Tudományos Élményközpontba) vagy az egészséges életmódot népszerűsítő, szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozó Egészség-tér; a szociális intézmények bemutatkozását lehetővé tévő szociális börze. De összeállítanak egy kisokost is azoknak, akik nehezen tájékozódnak az különböző egészségügyi vagy szociális ellátórendszerekben, valamint a fogyatékkal élőkkel is foglalkoznak majd, kulturális programokat szerveznek nekik az újkerti könyvtárban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában