Ecuadori földrengés – Nem tudni magyar sérültről

Akt.:
Ecuadori földrengés – Nem tudni magyar sérültről
© Fotó: AFP / Juan Cevallos
Budapest – Az ecuadori magyar nagykövetség jelenlegi információi szerint nem sérültek meg magyarok az Ecuador partjait megrázó, a Richter-skála szerint 7,8-es erősségű földrengésben.

László György, az ecuadori magyar nagykövetség tanácsosa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában azt mondta: nagyjából 40-45 emberből álló magyar kolóniáról tudnak. A nagykövetség munkatársai és családtagjaik jól vannak, és további 20-25 magyarral még állandó kapcsolatban vannak.

A diplomata elmondta: a földrengés a fővárost kevésbé érintette, több tengerparti városban és kisebb településeken viszont hatalmas károkat okozott. Ilyen például Guayaquil városa is, de az ott élő néhány magyart már sikerült elérniük.

Az ijedtségen kívül nem lett nagyobb bajuk – tette hozzá.

A nagy erejű, az amerikai földtani intézet szerint 7,8-es erősségű földrengés helyi idő szerint szombat este rázta meg Ecuador partjait, viszonylag sekély, 19 kilométeres mélységben, mindössze 14 kilométerre északnyugatra Pedernales várósától. A rengést érezni lehetett az epicentrumtól több mint 170 kilométerre fekvő fővárosban, Quitóban is. Szökőárriadót rendeltek el Ecuadorban és Peruban is.

A legfrissebb hírek szerint a földrengés áldozatainak száma legkevesebb 233-ra tehető.

– MTI –