Sokat ígért, de semmi nem lett belőle

Sokat ígért, de semmi nem lett belőle
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a gyanúsítottal szemben, aki több száz sértettet megkárosított.


A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Gazdasági Ügyek Alosztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. Sándor ebesi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy sértett 2013. április 23-án szerződést kötött a gyanúsított befektetésekkel foglalkozó cégével és annak üzletkötőjével. A befizetett pénzért cserébe a terhelt jó befektetést és a banki kamatoknál jóval kedvezőbb hozamot garantált, amely azonban nem valósult meg, mivel befektetések sem voltak. A helyi lakos ezért az ügyben 2013. október 3-án feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon.

A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a bűncselekménynek a feljelentőn kívül országszerte 546 sértettje van, akiket az ebesi lakos, valamint munkatársai meggyőztek arról, hogy a pénzt utalják át a cég számláira, mivel a befektetett összeget nem veszíthetik el, a befektetés futamidejének a végén nem csak a tőkére, hanem annak hozamára, kamatos kamatára is számíthatnak. Miután az ígéretek és a cég üzletkötőivel megkötött szerződések nem valósultak meg, a befektetők feljelentették K. Sándort a rendőrségen. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a sértetteknek több mint 2 milliárd forint kára keletkezett.

A rendőrök 2013. december 11-én 8 óra 40 perckor otthonából a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Sándort. A nyomozók a 41 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit az eljáró nyomozási bíró 2013. december 12-én elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2015. március 14-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –Ebes.
HAON.HU


hirdetés