Helyi közélet

2008.09.28. 10:39

Megkérdeztük: Mit gondol a fiatalok alkoholizálásáról?

<p>– Szomorúnak tartom, nagyon ellene vagyok. Szerintem minden kocsmát be kellene zárni. Az én unokám tudtommal még nem kóstolt alkoholos italt – válaszolta kérdésünkre Szőllősi Imréné aki azt mondja, este már ki sem mer menni az utcára. <dia width="900" height="700" alt="Megkérdeztük: Mit gondol a fiatalok alkoholizálásáról?"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt___Mit_gondol_a_fiatalok_alkoholi/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdeztük: Mit gondol a fiatalok alkoholizálásáról?" /></a></dia></p>

Demeter Erika szerint igaz, hogy sokat isznak a mai fiatalok, de mégiscsak jobb, ha az ember fiatal korában éli ki magát, mint mikor már családja van. Azt mondja, ő maga is ivott régebben, de nem rendszeresen.
– Az a gond, hogy nagyon sokat isznak, a szórakozóhelyek pedig minden esetben kiszolgálják őket, anélkül, hogy elkérnék a személyigazolványukat – mondta Für Erzsébet.
– Ha valaki elmegy szórakozni, alkohol nélkül is jól érezheti magát. Vannak olyan ismerőseim, akik szoktak inni, de én nem tartom helyesnek – mondta Varga Katalin.
– Sokat isznak a fiatalok, nekem ilye idős koromban eszembe se jutott, hogy igyak – mondta Mező Imre, aki szerint az ifjú nemzedék manapság túl korán kezdi az alkoholizálást.
Soós Tibor szerint a hétvégi bulizások alkalmával a fiatalok jóval többet isznak a kelleténél. – Igyanak, de ne ennyit. A 17 éves lányom is szokott inni mikor szórakozni megy, amit nem nagyon kedvelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában