DVSE

2018.08.11. 17:05

DVSE: nagyszerűek az új játékos első benyomásai

Debrecen - A balkezes Dőry Farkas a lehető legtöbbet akarja kihozni magából.

Debrecen - A balkezes Dőry Farkas a lehető legtöbbet akarja kihozni magából.

Az egy évig Szerbiában légióskodó, és idén nyáron Debrecenbe igazoló Dőry Farkas már egy hete készül a DVSE első csapatával. A 24 éves játékossal ideigazolásainak okairól, az előttünk álló szezonról és az első benyomásairól is beszéltünk az együttes hivatalos honlapján, a dvse.hu-n. Dőry tavaly szakmai okokból igazolt a nagynevű Partizan Belgrádba, úgy érezte, amit itthon nem tanítottak meg neki, azt a déli szomszédunknál bepótolhatja.

Könnyen azonosult

– Amellett, hogy egy bajnok­esélyes csapatba igazoltam, egy álmom vált valóra. Azt gondolom, hogy nagyon sok magyar vízilabdázónak egy rejtett álma, hogy a Partizan Belgrádban játszhasson, szerencsére nekem ez megadatott. Nagyon magas szintű a pólóoktatás, kiváló szakemberek dolgoznak ott, éreztem magamon, hogy kell ez az egy év. Amit nem tanultam meg gyerekkoromban, amit nem sajátítottam el utánpótlás játékosként, azt ott most, 24 évesen megtanultam. Nyilván történhetett volna ez hamarabb is, lehet, hogy már késő, de jobb későn, mint soha. Miroslav Bajin személye nagyban befolyásolta a döntésem. Az a szerb mentalitás, amit ő képvisel, azzal könnyen tudok azonosulni. Találkoztak az érdekeink, hiszen Márkó távozásával a csapatnak szüksége volt egy balkezes játékosra, én pedig szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni.

A tanulmányaimmal is jobban tudok haladni Magyarországról, úgy gondolom, hogy jó döntés volt ide igazolnom.”

Kialakuljon egy jó közeg

Dőry a csapattól azt várja, hogy minél hamarabb érjen össze ütőképes együttessé, magából pedig a lehető legtöbbet szeretné kihozni minden egyes edzésen, mind fizikálisan, mind mentálisan.

– Októberig még sok idő van, rengeteg edzéssel, edzőmeccsel és egy saját rendezésű tornával. Fontos, hogy kialakuljon egy jó közeg, végezzük el kijelölt munkát, és akkor majd meglátjuk, hogy mire lehet ez elég. Nem fogunk megijedni senkitől, lesz, ami lesz. Az első benyomásaim nagyon jók, a város is egész egyszerűen zseniális, csak kapkodom a levegőt. Nagyszerű hangulata van, és így azért teljesen más érzés elkezdeni az edzéseket. Az uszoda is gyönyörű, minden körülmény adott a nyugodt munkavégzéshez. Széll Gáborral nagyszerű erőnléti edzéseket végzünk, a Bajin által vezényelt szerb meló, egy kicsi magyarral ötvözve, pedig szintén nagyon tetszik – nyilatkozta Dőry.

HBN


[related-post post_id="3937049"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!