DVSE

2017.07.08. 12:59

HabaWaba: életre szóló élményekkel gazdagodtak a DVSE pólópalántái

Debrecen - Az Ezüst Kupa döntőjéig meneteltek az ifjú debreceni vízilabdások Olaszországban.

Debrecen - Az Ezüst Kupa döntőjéig meneteltek az ifjú debreceni vízilabdások Olaszországban.

Épphogy véget ért a 2016/2017-es tanév és elrajtolt a nyári vakáció, a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület ifjú vízilabdázói Olaszország felé vették az irányt. Június második felében Lignano adott otthont ugyanis a HabaWabának, a világ legnagyobb nemzetközi gyermek pólófesztiváljának, melynek immáron ötödik alkalommal vágtak neki a DVSE pólópalántái, ezúttal két csapattal, két korosztályban (U11 és U13+). Kardos Sándor és Miroslav Bajin tanítványai (2004/2005) június 20. és 25. között, a legfiatalabbak (2006/2007) pedig június 25. és július 2. között mérettettek meg, Kardos Sándor és Szabó Bence vezetésével – számolt be róla a dvse.hu.

Az U13-as viadalon két kontinens és nyolc nemzet huszonnyolc csapata mérte össze az erejét négy csoportban. Tizenkét házigazda olasz alakulat mellett amerikai, török, finn, lengyel, francia, montenegrói és hat magyar garnitúra (Debrecen, Eger, Fradi, Kecskemét, Szeged, Tatabánya) nézett farkasszemet egymással.

Az ötnapos seregszemlén az első három napon a csoportmérkőzések zajlottak, melyet három győzelemmel és három vereséggel zártak a cívisvárosi fiatalok. Miután a fiúknak nem sikerült kvalifikálniuk magukat a legjobb nyolc mezőnyébe, vigaszágon az Ezüst Kupában folytathatták menetelésüket, ahol két mérkőzést követően már a döntőben találták magukat. A fináléban (9-10. helyért) a francia Marseille egyetlen góllal jobbnak bizonyult, így a Debrecen DVSE a tizedik helyen zárta a 28 csapatos tornát.

Sokat tanultak

– Immáron tizedik alkalommal rendezték meg Európa legnagyobb utánpótlás vízilabda tornáját, a HabaWaba Fesztivált Olaszországban, Lignano Sabbiadoroban. A három korosztály számára kiírt rendezvényre tizennégy országból több, mint száz csapat érkezett – az U13-as korcsoport küzdelmei, melyre a DVSE csapata rekordidő alatt nevezett, június 20-25-ig került lebonyolításra. Ebben a korosztályban 28 csapat mérte össze játéktudását, négy hetes csoportban – a tornán a legjobb korosztályos magyar csapatok is képviselték hazánkat. Az első három játéknapon minden alakulat napi két meccset vívott egymással, az összecsapások között pedig lehetősége nyílt a gárdáknak és az edzőknek az egymással való ismerkedésre, és strandolásra a tengerparton. A csoportokban különböző erősségű együttesek szerepeltek, így minden reménységünk lehetőséget kapott tehetségének bizonyítására. Fiataljaink az Ezüst Kupa döntőjéig meneteltek, melyet hatalmas érdeklődés övezett, és amelyben fordulatos mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtünk a Marseille csapatától. A finálé valóban egy világvilágverseny hangulatát keltette, mind a bevonulás, mind a csapatok bemutatása, a nemzeti himnusz felzendülése pedig a résztvevők számára örök élmény marad. A DVSE ifjai miután az Ezüst Kupában ezüstérmesek lettek, összesítésben a tizedik helyezést érték el. Azt gondolom, a fiúknak ez a torna egy életre szóló élményt nyújtott és rengeteget profitálhatnak belőle, hiszen még azt is megtanultuk, hogy nem az aznapi produkció után kell sírnunk, hanem az edzések után. Minden játékosomnak gratulálok, vezetőedzőmnek, Miroslav Bajinnak pedig köszönöm a segítségét, akárcsak az egyesület vezetésének, és nem utolsó sorban a szülőknek a támogatást – értékelt a fiatalok edzője, Kardos Sándor.

HBN


Eredmények

HabaWaba U13 Plus

Lignano Sabbiadoro (Olaszország),

Csoportmérkőzések

DEBRECEN DVSE–VK Primorac 9–18

President Bologna–DEBRECEN DVSE 6–11

DEBRECEN DVSE–SC Quinto 10–8

Latina Nuoto Squali–DEBRECEN DVSE 1–26

KESI–DEBRECEN DVSE 15–10

DEBRECEN DVSE–Olympic Nice 14–9

Helyosztók

DEBRECEN DVSE–CARPI 7–5

DEBRECEN DVSE–Nuoto Club Monza 12–3

Cercle Des Nageurs De Marseille–DEBRECEN DVSE 6–5

A Debrecen DVSE csapata: Czapp Vilmos, Fedác Dominic Zsolt, Fórián Bence, Göblyös Balázs, Hartl Armand, Kis Ferenc Ágoston, Kiss Milán Zéta, Kovács Máté, Mercs Dániel, Molnár Zoltán Balázs, Nagy Benedek Máté, Papp Milán, Pataki Ábel, Rajna Benjámin, Székely Árpád. Edzők: Kardos Sándor és Miroslav Bajin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!