Digitália

2023.09.10. 06:00

Viberrel egyszerűbb az iskolakezdés

Elkezdődött az iskola, de ahelyett, hogy visszatérnénk a régi rutinhoz – itt az ideje, hogy kialakítsunk egy újat, amely jobban igazodik az igényekhez.

MW

Forrás: Viber

Miben segíthet a Viber? Abban, hogy rendszerezettek maradjunk, ne felejtsünk el semmit, ne maradjunk le semmiről, és közben jól érezzük magunkat. Megmutatjuk, hogyan lehet hasznos társ az iskolakezdés során.

Megbízható emlékeztető

Vannak még olyan könyvek és füzetek, amelyeket be kell szerezni? Szükség van más iskolai felszerelésre? Hány óra lesz holnap?

Rengeteg mindent kell észben tartani nap mint nap, és a dolgok még bonyolultabbá válnak egy új tanév kezdetén. A Viber Jegyzeteim amellett, hogy minden feladatot rögzít (és jelöli, ha elvégeztük őket), emlékeztető is beállítható hozzájuk. A teendők listája továbbítható az ismerősöknek vagy csoportos beszélgetésekbe is, hogy mindenkit időben tájékoztathassunk. Továbbá, ha valaki küld egy Viber-üzenetet instrukciókkal, pl. hogy mit kell megvenni, akkor ez az üzenet egyszerűen áthelyezhető a Jegyzeteimbe, és automatikusan feladattá tehető.

A legfontosabb információk forrása

Mindenkivel előfordul, hogy a figyelmük éppen akkor lankad, amikor valami fontos dologra kellene emlékeznünk. Mi a házi feladat? Mit kell vinni az iskolába? Mikor lesz a dolgozat?

A Viber csoportok ebben is segíthetnek. Létrehozható egy csoportos beszélgetés az osztály összes diákjával vagy a szülőkkel, és minden hiányzó információ megtalálható. Egy csoportnak 250 felhasználó is tagja lehet, így nem kell kihagyni senkit. A tanároknak a Viber ideális ahhoz, hogy fontos információkat osszon meg az egész osztállyal – nyitni kell egy Viber-közösséget, hozzá kell adni a diákokat vagy a szülőket, majd beállítani, hogy csak a nevelők (mint adminok) írhassanak benne. Így elkerülhető a szokásos "zajongás", ami akkor keletkezik, ha sokan vesznek részt egy csevegésben, és biztos lehet benne, hogy senki sem marad le a fontos információkról.

További előnye, hogy ha valaki nem tagja egy közösségnek a kezdetektől, akkor is láthatja az összes hozzászólást az elejétől kezdve, amikor tagjává válik. Mind a csoportos csevegések, mind a közösségek lehetővé teszik, hogy az összes résztvevő véleményt nyilváníthasson közvélemény-kutatásokon keresztül. Továbbá ellenőrizhető, hogy mennyire figyeltek oda és emlékeztek arra, amit mondtak nekik - rendelkezésére áll egy kvíz opció, amellyel gyorsan tesztelhető, hogy tudják-e a helyes választ.

A megosztás gondoskodás 

A diákok tanulmányai során a fájlok és dokumentumok megosztása mindennapos feladat. A Viber segítségével különböző formátumú fájlokat lehet küldeni és fogadni, így az előadásjegyzetek, prezentációk vagy háttéranyagok megosztása még egyszerűbbé válik. Ez a funkció könnyű hozzáférést biztosít minden szükséges dokumentumhoz.

Nagyszerű hely szórakozáshoz és emlékgyűjtéshez

Ha tetszik egy videó, amely az osztállyal készült – átalakítható GIF-fé, maradandó emlékké az egész csoport számára. A Viber segítségével a fényképek, videók GIF-ekké alakítva könnyen megoszthatók másokkal. Emellett a matricakészítő funkció segítségével az osztály minden tagjának készülhet matrica a beszólásaikkal vagy legviccesebb idézeteikkel, de ez a lehetőség használhat a tanárok megjegyzéseinek megosztására is.

Emellett a matricapiacon megtaláhatók az idei szezon egyedi Back2School matricái (mobilon elérhetők ezen a linken) , amelyek színt visznek az új tanév első napjaiba.

Hogy felrázza egy kis agytornával, és beindítsa a tanulási „gépezeteket”, a Viber egy szórakoztató kvízzel is készült, valamint egy különleges lencsével, amellyel a felhasználók ellenőrizhetik a helyesírási ismereteiket.

Elérhető bárhol, bármikor

Akár okostelefont, táblagépet vagy számítógépet használunk, a Viber több platformon is elérhető. Ez a platformokon átívelő kompatibilitás biztosítja, hogy az eszközöktől függetlenül hozzáférhessünk az üzenetekhez és bárkivel kapcsolatban maradhassunk.

És még ha esetleg nem emlékszünk, hogy pontosan kivel, milyen fontos információt cseréltünk, a keresési lehetőség mindent megkönnyít: csak be kell írni az emlékezetes kulcsszavakat, és az összes olyan csevegés, amelyben ezek megtalálhatók, fel lesz sorolva. Így könnyen megtaláló minden, amire szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!