Derecske hírei

2012.06.20. 09:34

Újra járási székhely lehet a város

Derecske - A közigazgatás egyik legnagyobb feladata most az átszervezés.

Derecske - A közigazgatás egyik legnagyobb feladata most az átszervezés.1955-79 között 14 település tartozott a derecskei járáshoz, amely akkor érte el a legnagyobb kiterjedését. A jelenleg ismert tervezetek szerint 2013. január 1-jétől 13 településsel-Hajdúszovát nélkül-újra járási székhely lehet a város-tájékoztatott Iklódiné Szilágyi Katalin, Derecske jegyzője. A jogalkotó gondolt arra a problémára, hogy egy járáson belül a közlekedési nehézségek ne jelentsenek problémát és nagyobb terhet az ügyfeleknek, ezért lehetőség lesz kirendeltségeket üzemeltetni, valamint úgynevezett ügysegédek is jelen lehetnek egy-egy településen. –Hivatalunk 1997 óta lát el körzetközponti feladatokat: az okmányirodánk illetékessége hat településre, a gyámhivatalé öt településre, az építéshatóságé nyolc településre terjed ki.

Heti rendszerességgel ezeken a településeken jelen vannak kollegáim, és jó együttműködés alakult ki a települések önkormányzataival, azok vezetőivel és a lakossággal–mondta a jegyző.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!