Helyi közélet

2019.03.04. 11:22

Nem verekedett a polgármester – első fokon megszületett az ítélet

Tiszacsege - Egy terület eladása utáni helyzetben kialakult vitát másként látta a két fél.

Tiszacsege - Egy terület eladása utáni helyzetben kialakult vitát másként látta a két fél.

Első fokon felmentette a Debreceni Járásbíróság Szilágyi Sándort, Tiszacsege polgármesterét egy súlyos testi sértés gyanúja miatt indított pótmagánvád ügyében. Az eljárás tárgya bűncselekmény elhárítására idős koránál, egészségi állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés volt. A február 15-én meghozott ítélet nem jogerős, az ügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik – tájékoztatta a Naplót Dobó Dénes, a törvényszék sajtószóvivője. Hozzátette, az ügyben a nyomozást a Borsod megyei rendőr-főkapitányság végezte, és a rendőrség is, valamint az ügyészség is a jogos védelmi helyzetre tekintettel szüntette meg az eljárást. A sértett ezt követően indított pótmagánvádat, amelyet első fokon elveszített.

Bűncselekmény hiányában

Szilágyi Sándor az ügy eddigi dokumentumait eljuttatta szerkesztőségünkbe. A Debreceni Törvényszék végzésében az is szerepel, hogy a bűnjelként kezelt hidraulikus cső lefoglalását megszüntetik, továbbá a pótmagánvádlónak az eddig felmerült 157 ezer 486 forintból 26 ezer 444 forint bűnügyi költséget az állam részére meg kell fizetni, a fennmaradó összeget az állam viseli.

A pótmagánvád alapját képező ügy 2016. május 13-án történt, amikor – a sértett szerint – egy terület eladása következtében a polgármester a sértettet tettleg bántalmazta. Ezt azonban sem a nyomozóhatóság, sem az ügyészség nem találta megalapozottnak; és mivel – olvasható Szilágyi Sándor által a Naplónak küldött dokumentumban – a rendelkezésre álló adatok, illetve a bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése, az eljárást megszüntette.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában