Visszaállt a rend a Kenézyben

Akt.:
Visszaállt a rend a Kenézyben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hétfőn már minden beteg visszatérhetett a pszichiátria épületébe.

Mint ahogy arról beszámoltunk, egy pszichiátriai beteg felgyújtotta az ágyát a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban vasárnap reggel. Az osztályról ötvenkét beteget kellett kimenekíteni, akiket átmenetileg az intézmény más osztályaira helyeztek.

Információink szerint a tűzgyújtásra alkalmas eszközt a beteg eldugta, így nem találhatták meg nála az ápolók, akik a füstöt észlelve azonnal riasztották a tűzoltóságot, és ezzel párhuzamosan megkezdték a betegek evakuálását, illetve a lángok csillapítását. A riasztást követően a tűz megfékezésében és a mentésben harminchárom tűzoltó vett részt, akik a kiérkezés után közel harminc perc alatt eloltották a lángokat.

Visszatérhettek

Lapunk megkeresésünkre az egyetem sajtóirodája kifejtette, az egészségügyről szóló szerint törvény lehetővé teszi, hogy zárt légterű dohányzóhelyet jelöljenek ki pszichiátriai intézetben a pszichiátriai betegek számára. A szabályozás szerint dohányozni csak a kijelölt helyen szabad, a betegeknél pedig nem lehet tűzgyújtásra alkalmas eszköz. Azt a folyosót ahol a tűz keletkezett lezárták, ezért 15 beteget át kellett vinni a Sürgősségi Betegellátó Osztályra, ahol a szakápolói-, és a pszichiátriai orvosi felügyelet is megoldott volt. Hétfőn már minden beteg visszatérhetett a pszichiátria épületébe, a Felnőtt Pszichiátriai Osztályon az ellátás zavartalan. A tűzesettel kapcsolatban zajlik az intézmény belső vizsgálata – áll a közleményben.

Nyomoznak

Felvettük a kapcsolatot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal is az ügyben, érdeklődésünkre Dobó Dénes főhadnagy, a rendőrség szóvivője közölte, a Debreceni Rendőrkapitányság közveszély okozása bűntett gyanúja miatt szakértők bevonásával nyomoz. A főhadnagy hozzátette, a nyomozás érdekeire tekintettel a további részletek nem nyilvánosak.

MSZ


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Felgyújtotta az ágyát egy pszichiátriai beteg a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban vasárnap reggel. A rendelkezésre álló információk szerint a gyújtogató beteg az eset után elszaladt, de az intézmény területét nem tudta elhagyni. Az osztályon fekvő mintegy 50 beteget biz...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés