Kié lesz az év dala?

Akt.:
Vavra Bence
Vavra Bence - © Fotó: Zih Zsolt
Budapest – Hajdúságiak is szerephez jutnak A Dal 2019-es showműsorában.

A Duna Televízió jövőre is nézőivel és a megújult négytagú zsűrivel közösen keresi Magyarország dalát. Az ítészek között Both Miklós, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője negyedik alkalommal mond véleményt, míg Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa másodszor tér vissza A Dal stúdiójába.

a_dal_sajttaj_zih_zsoltA Dal sajtótáékoztatóján | Fotó: Zih Zsolt

A két új tag egyike Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard eMeRTon-díjas énekesnője, míg végül a negyedik zsűritag Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere lesz, aki tapasztalataival igyekszik majd segíteni a versenyzőket.

A művészetekben a lelkünk számít: a lényeg, hogy találjak valamit a dalban, ami megpenget valamit bennem. Ezenkívül a dalszövegek minőségére is kifejezetten figyelni fogok”

– jelezte A Dal 2019-es sajtótájékoztatóján.

nagy_bogi_kaszner_nikolettNagy Bogi | Fotó: Kaszner Nikolett

Drukkolunk!

A január 19-én kezdődő nyolcadik dalválasztó show-ban bemutatkozik a top 30-as mezőny, köztük három Hajdú-Bihar megyei versenyzővel. A balmazújvárosi, mindössze 16 éves Nagy Bogi Holnap című dala, a Debrecenben felnőtt Vavra Bence Szótlanság című szerzeménye és a hajdúböszörményi zenekar, a Ruby Harlem Forró című műve is bemutatkozik a színpadon. A Dal 2019 nyertese képviselheti majd Magyarországot Tel-Avivban a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, jövő májusban.

NDDebrecen.
HAON.HU

További hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés