Jó tudni az adózásról! – Látványsport: támogatását törvény szabályozza

Debrecen – Az ADÓ-KEDD elnevezésű előadás-sorozatban kedden délután ez a téma kerül terítékre.

A látványsportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) támogatásáról szóló, 2011. július 1-jétől hatályos törvény, illetve kormányrendelet alapján támogatás nyújtható a látvány-csapatsport országos sportági szakszövetségnek, az annak tagjaként működő amatőr vagy hivatásos sportszervezetnek, a látvány-csapatsport fejlesztése érdekében létrejött közhasznú alapítványnak, sportköztestületnek (MOB).

Látványsportok támogatása – Letölthető

Az igénylőknek a Nemzeti Sport Intézet honlapjáról, a látvány-csapatsportok támogatása menüpont alól letöltendő sportfejlesztési programot kell elkészíteni, majd 2011. szeptember 15-éig az amatőr-, hivatásos sportszervezetnek, közhasznú alapítványnak az országos sportági szakszövetséghez, míg az országos sportági szakszövetségnek és a sportköztestületnek a sport-szakigazgatási szervhez kell benyújtani.

A támogató – kivéve az állami, többségi állami tulajdonú adózót – a részére kiállított támogatási igazolásban szereplő összegig a támogatás (juttatás) adóéve és az azt követő három adóév adójából adókedvezményt vehet igénybe (legfeljebb az adókedvezménnyel csökkentett adó 70%-áig), amellett, hogy e támogatás a vállalkozás érdekében elismert költségnek minősül.

HBN–MCs

„A látványsportok támogatása és adózása” – Info

Az ADÓ-KEDD elnevezésű előadás-sorozatban, szeptember 6-án, 14 órai kezdettel a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adóigazgatóságán (4029 Debrecen, Faraktár u. 29/C.) a központi ügyféltérben előadást szerveznek „A látványsportok támogatása és adózása” címmel, melyre minden érdeklődőt várnak!Debrecen.
HAON.HU

Diktatúra a demokráciában: Tőkés László kampány-ármányára való válasz

Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét.(2Tim 1,7) Tőkés elnök úr és képviselő érezhető indulattal és fékezhetetlen dühvel támad rá többek között az aláíró püspök utódjára, aki a partiumi magyarság nehéz helyzetében keresni merészelte munkatársaival a járható utat, hogy a helyi önkormányzatokban mégis megvalósulhasson, amennyire lehet, a magyarok térfoglalása. Ebben az értelemben az általa pártegyháznak megbélyegzett egyházkerület választáson való részvételre szólította mind az Erdélyi Néppárt, mind az RMDSZ tagjait és a velük rokonszenvet érező polgártársakat.
tovább »


hirdetés