Fehérré változott a táj az első havazás nyomán

Akt.:
Fehérré változott a táj az első havazás nyomán
© Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – Az autópályák, a főutak vizesek, a mellékutak általában latyakosak, néhol havasak megyénkben.

Szombat hajnaltól vasárnap délig, kora délutánig hullott a hó Hajdú-Biharban, melynek nyomán 5-10 centiméternyi vastag „fehér paplan” alakult ki. (Mivel Debrecen belvárosában 0 és +1 fok körül ingadozott a hőmérséklet, ott szinte azonnal el is olvadt a fehér csapadék nagy része.)

Az M3-as és az M35-ös autópályát, valamint a főutakat szorgalmasan sóval és só-homok keverékkel szórták, melynek köszönhetően a hó ott folyékony vízzé változott. A mellékutakon a havazás után latyak alakult ki. A mellékutcák, a szervizutak és a parkolók többnyire letaposott hóval fedettek. Mindenütt megnőtt a menetidő.

Debrecenben a busz-, a villamos- és trolimegállókat só-homok keverékkel szórták.

hoember_Hóember a Bethlen utcán | Fotó: Orosz Csaba

A csúszóssá vált burkolatokon a szokottnál több kisebb, anyagi kárral járó baleset történt megyénkben a hétvégi havazás idején. Vasárnap Debrecen határában és Polgárnál is árokba csúszott egy-egy kamion, de szerencsére egyik helyen sem volt sérült.

hoemberKovács Benedek, Godó Vilmos, Diedel-Kiss Balázs és Kovács Marcel építi a “világ legmagasabb” hóemberét | Fotó: Molnár Péter

Az előrejelzés szerint térségünkben az előttünk álló héten folytatódik az igazi tél. Hétfőn és kedden felhős, borongós lesz az ég. Kisebb havazás, hószállingózás fordulhat elő. Gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután előbb -1, aztán +1 fok körül alakul. Szerdán ugyancsak túlnyomóan felhős időre számíthatunk, havazás akkor nem várható.

Karácsonyra a jelenlegi számítások szerint jelentősen megenyhül az idő, +5 fok körüli nappali csúcsot és esőt, havas esőt várnak a meteorológusok.

OCs


Gyönyörű látvány a zúzmarás faág
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Érdemes bizonyos növényi részeket meghagyni télre. Zúzmara akkor alakul ki, ha a túlhűlt ködből vagy felhőből kivált cseppek nekiütköznek valaminek, például a fák, bokrok ágainak, és ott megfagynak. De bármilyen tárgy „áldozatul eshet” a lefagyásnak, ami a szabadb...

Polgár - Átszakítva a szalagkorlátot árokba borult egy kivit szállító lengyel kamion szombatról vasárnap virradóra a 35-ös főúton a Polgár-Hajdúnánás elágazásnál. A balesetben a jármű vezetője könnyebben sérült. Fotó: Matey István [related-post post_id="4082238"]...

Debrecen - Megcsúszott, majd bebicskázva lesodródott az útról egy tartálykocsi vasárnap reggel a 35-ös számú főúton Józsánál. A balesetben személyi sérülés nem történt, de a jármű üzemanyag tartálya megsérült. Fotó: Matey István   [related-post post_id="4082535"] Kövesse élőb...

Debrecen - A karácsonyi ünnepek és az év végi iskolai szünet idején a DKV Zrt. helyi autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratai a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek. Az alábbiakban részletezzük, hogy mely napokon milyen változásokkal kell számolnia az utasoknak. 2018. december 24. (hétfő...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés