DVSC: harcosság és önbizalom a titok

Elöl: Varga Kevin
Elöl: Varga Kevin - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A kontrákból és a pontrúgásokból látott esélyt a gólszerzésre a Videoton ellen Varga Kevin.

Méltó ellenfele volt a dobogó harmadik fokáért harcoló DVSC az aranyérem-aspiráns Videotonnak a labdarúgó NB I 27. fordulójában, Felcsúton lejátszott bajnoki mérkőzésen szombat este. A vendéglátó székesfehérvári csapat az első félidő közepén szöglet után, egy kapu előtti kavarodásból szerzett góllal nyerte meg a meccset úgy, hogy igazán nagy helyzete nem volt. A Lokinak a héten ez volt a második mérkőzése a Pancho Arénában: a Magyar Kupa-elődöntőben a Puskás Akadémiától 4-0-ra kapott ki.

Odatették magukat

– A hétközi kupameccset megbeszéltük, azon túltettük magunkat. Természetesen a visszavágóra nem feltartott kezekkel akarunk kiállni. Otthon legalább győzni szeretnénk, bár öt gólt nagyon nehéz szerezni. A szerdai mérkőzésen nem úgy működött a védekezésünk, ahogy szerettük volna – kezdte a lefújás után kis visszatekintővel Varga Kevin, a Loki fiatal középpályása. – Ezért a Videoton elleni meccsre váltottunk, átálltunk három belső védős rendszerre – folytatta. – Kellett egy kis idő, hogy ebbe beleszokjunk, de a játékban nem volt ezzel probléma. Sajnos egy pontrúgásnál nem koncentráltunk eléggé, lemaradtunk, a kapusunk előbb nagyot hárított, aztán bekotorták a labdát.

Nehéz mérkőzés volt, a Videoton jól tartotta meg, és összességében többet birtokolta a labdát. Erre egyébként fel voltunk készülve.”

– Nálunk mindenki száz százalékosan odatette magát a találkozón. Tudtuk, hogy vélhetően kontrákból, illetve pontrúgásokból lehetnek lehetőségeink a gólszerzésre. Erre próbáltunk fókuszálni, sajnos nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába – mondta Varga.

Az első félidő a labdabirtoklásban egyértelműen a hazai csapaté volt, a második játékrészre azonban alaposan feljavult a debreceniek játéka. A Loki 21-es mezt viselő játékosa elmondta, hogy a szünetben biztatást kaptak a szakvezetéstől, jó, amit csinálnak, csak kicsivel több önbizalomra lenne szükség. Ennek szellemében játszottak a második 45 percben, és akkor már többet birtokolták a labdát – vélekedett Varga Kevin. – Ha többet van nálunk a labda, nagyobb a motivációnk és ez több önbizalmat ad. A második félidőben emiatt javult fel a játékunk.

Az ötödik sárga lap

A meccs hajrájában egy szabálytalanságot követően Varga Kevin sárga lapot kapott. Ez volt a játékos ötödik lapja, így kénytelen lesz kihagyni a hétvégi, Vasas elleni meccset. Majd a sárga lapot követően talán egy perc sem telt el, a hazai publikum kórusban kiabálta, hogy „Küldd le!”, hiszen a DVSC játékosa ismét szabálytalankodott. – Igen, abban a helyzetben hosszan vette át a labdát Lazovics, úgy éreztem, hogy meglehet a játékszer, az viszont mind a kettőnktől messze pattant. Én csúsztam, ő pedig átugrott engem. Utána a játékvezetővel megbeszéltem a szituációt, és mondta, a szándék miatt ítélt szabadrúgást. Újabb lapot pedig azért nem adott, mert nem érintettem meg az ellenfelet.

KZS


Debrecen - A Loki szervezetten, nagy akarással játszott, ám egy góllal mindenképpen jobb volt a Videoton. A szerdai súlyos, 4–0-s kupavereség után szombaton ismét a felcsúti Pancho Arénában lépett pályára a DVSC, a Puskás Akadémia után most a bajnoki címre törő Videoton volt az ellenfele. Rossz ...

Debrecen – A Videoton FC vs. DVSC (1-0) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Marko Nikolics és Bücs Zsolt értékelte a látottakat. Marko Nikolics: Tudtuk, hogy fontos mérkőzés lesz. A tavaszi Videoton stabilabb, mint az őszi. Az első félidőben kontrolláltuk a meccset, egy rögzített helyzetből ...

Debrecen, Felcsút - A labdarúgó OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjának 27. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Videoton FC együtteséhez látogatott szombaton 19.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 27. forduló Vid...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés