Debreceni a legjobb szaunamester

Szép Boglárka egy korábbi versenyen
Szép Boglárka egy korábbi versenyen - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Szép Boglárka, a debreceni Aquaticum szaunamestere nyerte a női nemzetközi Freestyle Masters szaunamester-versenyt.

Január 31-én indult az év első nagy nemzetközi szaunás eseménye; a München melletti Kochel Am See-ben tartott versenyen Magyarországot Szép Boglárka, a debreceni Aquaticum szaunamestere képviselte. Boglárka óriási csatában nyerte meg az első helyet a címvédő lengyel Kasia Klajn előtt – olvasható a turizmus.com weboldalon.

A Freestyle Masters verseny egy improvizációs megmérettetés, melyet a háromszoros szaunamester világbajnok Rob Keijzer fejlesztett ki. A szaunamesterek különleges versenyében minden program három körös, ahol az első kettőben a zenével való harmónia, a hatékonyság és a változatosság számít. A harmadik forduló a freestyle kör, melyben a mesterek – részben egymással együttműködve – óriási szauna showt mutatnak be.

A verseny négy napja óriási izgalomban telt a Kristall Therme 300 fős nagy szaunájában, a népes magyar szurkolótábor fergeteges hangulatot teremtett a programokon, zúgott a „Ria-Ria-Hungária!” A döntőben hatalmas csatát vívott a debreceni Szép Boglárka a címvédő lengyel Kasia Klajn-nal. Háromszáz ember vastapsa mellett a lányok óriási lendülettel vették az utolsó fordulót, melyen végül Boglárka győzedelmeskedett, így végig veretlenként nyerte meg Magyarországnak a 2019-es Freestyle Masters-t.

KDDebrecen.
HAON.HU


hirdetés