Az Ecce Homo nem eladó!

Akt.:
A Munkácsy-trilógia Ecce Homo című képe nem eladó!
A Munkácsy-trilógia Ecce Homo című képe nem eladó!
Debrecen – Ajánlattétel még nem történt, csak a tulajdonosi viszonyokat tárta fel a megbízott ügyvéd.

Nem őrültünk meg, ez olyan mintha az országházat adnánk el – reagált Bodó Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, amikor arról kérdeztük, szándékukban áll-e a Munkácsy-trilógia tulajdonukban lévő Ecce Homo című képét értékesíteni, ha komoly ajánlatot kapnak. A napokban ugyanis a trilógia adás-vételéről szóló hírek láttak napvilágot a sajtóban.

A Munkácsy-trilógia Ecce Homo című képe nem eladó!

– Amikor Lakner Lajos egy pesti ügyvédi iroda kóbor telefonos bejelentkezése után erről a felvetésről tájékoztatott, én azonnal jelentettem a kormányzat illetékes képviselőjének, Halász Jánosnak, így tolmácsolhatom kategorikus üzenetünket: a képünk nem eladó! – jelentette ki Bodó, megjegyezve: a héten találkozik Pákh Imrével (a Golgota című kép tulajdonosa), s ezt a kérdést is érinteni fogják.

– Azt nem tudom elképzelni, hogy ő eladna, azt már inkább, hogy megvenne egy másik Munkácsy képet – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke. Dr. Strasser Tibor ügyvéd telefonon arról tájékoztatott valóban érdeklődött a múzeumnál, de mint mondta, megbízása csak arra szólt, hogy feltérképezze a magyarországi tulajdonviszonyokat, ajánlattételre nem.

HBN-FÁ

Munkácsy-trilógia: Három képért 9 milliárd, reális?!

Debrecen – A múzeumigazgató szerint a piac határozza meg az árat, az ügyvéd szerint reális a becslés.


Eladják a Munkácsy-trilógiát

Megvenné az ország leghíresebb képeit, Debrecen büszkeségét, a Munkácsy-trilógiát egy titokzatos amerikai befektető. A hírek szerint 9 milliárd forintot kínálna az alkotásokért.Debrecen.
HAON.HU


hirdetés