„A március 15-ről mindig a 12 pont fog eszembe jutni”

„A március 15-ről mindig a 12 pont fog eszembe jutni”
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – „Mivel tölti a nemzeti ünnepet?” – tettük fel a kérdést járókelőknek Debrecenben.

Finta Levente, vállalkozó

Kokárdát viselek, emellett fontosnak tartom a megemlékezést. A március 15-ről mindig a 12 pont fog eszembe jutni, és szívet melengető, hogy ennyi idő elteltével is felidézzük az eseményt.

Nyul Róbert, hallgató

Iskolai programként a Honvédtemetőbe látogattunk ki, s ott koszorúval tisztelegtünk a márciusi ifjak előtt. Magán­emberként a pihenésé lesz a főszerep, és a családommal töltöm a napot.

Andicsku Orsolya, hallgató

Kokárdát szoktunk tűzni a ruhánkra, de ennyiben kimerül az ünnep. A családommal sem szoktunk elmenni megemlékezésekre. A középiskolában természetesen rendszeresen volt koszorúzás.

Szabó Csenge, hallgató

A családdal nem szoktunk ünnepelni, igazából a középiskolában volt utoljára, hogy részt vettem megemlékezésen. Most inkább a hosszú hétvége csábít, amikor is el lehet utazni pár napra.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Márciusi ifjak: a debreceni Kurucz utcai óvoda Aranytulipán csoportja a cívisváros főterén
Hajdú-Bihar - A megye minden települése fejet hajt az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt. A forradalom 171 évvel ezelőtti kitörésének napjához ma már az ünnep szó kötődik, ehhez méltóan különféle programokat szerveznek az önkormányzatok, közművelődési intézmények. S bár ...Debrecen.
HAON.HU


hirdetés