Debrecen-Józsa hírei

2018.08.14. 09:29

Megújul az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda

Debrecen - Jövő nyárra nemcsak korszerűsítik, hanem bővítik is az épületet.

Debrecen - Jövő nyárra nemcsak korszerűsítik, hanem bővítik is az épületet.

Az Új Főnix Terv oktatási programjának keretében elkezdődött az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda épületének komplex felújítása, mely külső- és belső munkálatokat is magában foglal.

A munkafolyamat már megkezdődött, jelenleg bontási munkát végeznek, az átadás várható időpontja 2019. június 9.

Energetikai fejlesztések

Az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda 1887-ben épült és nyílt meg Debrecen-Józsa városrészben. Az épületet 1994-ben bővítették ki. Az intézményben jelenleg hat óvodai csoport működik.

– A csaknem 130 éves épület leromlott állagú, mely egészségügyi és gazdasági szempontokat figyelembe véve korszerűsítésre szorul. A beruházás során megtörténik az intézmény épületének komplex felújítása, bővítése, akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése, de fordítunk forrást eszközbeszerzésre is – mondta el a hétfői sajtótájékoztatóján Balázs Ákos, a városrész önkormányzati képviselője.

– A gazdasági szempontoknak eleget téve energetikai fejlesztéseket hajtunk végre.

Tornaszoba és szertár

Ennek során új hőszigetelési rendszert építenek ki, és kicserélik a nyílászárókat. Sor kerül az épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek korszerűsítésére is, valamint megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert telepítenek – tudtuk meg.

A beruházás során új csoportszobát, konyhai épület­egységet, valamint sport- és szabadidős épületegységet alakítanak ki tornaszobával és szertárral, illetve sor kerül a játszóudvar korszerűsítésére is. A debreceni önkormányzat 290,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a munkálatokra, amit mintegy 29 millió forint önerővel egészített ki.

Komfortos körülmények

Balázs Ákos fontosnak tartja, hogy erre az időszakra a gyerekek oktatása továbbra is zavartalan legyen Józsán, ennek érdekében a Lórántffy-iskola egy tantermében, a református egyházközség Deák Ferenc utcai gyülekezeti házában nyújtanak helyet a gyermekeknek.

Ezeken kívül a Deák Ferenc utca 72. szám alatti régi iskolaépületet is felújíttatta az önkormányzat, hogy minden óvodást el lehessen helyezni az átmeneti időszakban.

Az „új” óvoda 2019-től nemcsak komfortos körülményeket teremt majd a gyerekeknek, hanem gazdaságosabban fenntartható, a mai követelményeknek megfelelően működtethető épület­egységgé alakul át.

Sza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!